Högaktnigsfullt var underskriften på brev..

Vi fick en hel drös med gamla tidningar enligt den du ser här ovanför. Ingrids hemstads tidning med  lite  intressanta nyheter från  Åmål.   Ingrids  bror var och hälsade på och hade med sig dessa papperstidningar som han i sin tur fått  i andra hand  från en vän och nu blev det vår tur att bläddra.

Den tidigare  redaktören  numera  krönikören Sune Tholin hade en skön krönika  med rubriken: Högaktning även mot fähund. Det måste man bara  läsa tänkte jag och så blev det.

Vi har alltid  hälsningsfraser  som avslutar våra brev och meddelanden.. Ännu i början av 60-talet  var den avslutande frasen i våra  officiella brev minst  ”Högaktningsfullt” eller med utmärkt högaktning,  visst kommer jag ihåg det. Från början av 70-talet kunde man skriva  ”med vänlig hälsning” allt i Bror Rexeds  du-reform-anda.

Riktigt hafsigt har det blivit på senare år när man inte ens orkar skriva ut orden utan bara förkortar Med vänlig hälsning, M VH enkelt och  vanligt.  Allt skall gå snabbt.  Krönikören avslutar sin krönika  med  den dag  banden på kransen vid begravningar skriver ESH  i stället för  En sista hälsning. Nu orkar vi snart inte ens förkortningar utan nu blir  det dom här  i stället.

Ett antal  bildbokstäver kommer i  brevet på nätet.  Vet inte om jag blir  så mycket piggare och gladare av att få en eller tio  glada gubbar i rad som avslutningsfras i det meddelande jag får. Hur mycket empati kan man känna  av i tio knapptryck. Betydligt roligare är  det nog att  få hela  skrivna ord – obs inte  förkortningar-  som någon har gett sig tid att skriva till just mig eller  dig.

Omsorg av personligt  slag  och lite  värme i ansträngningarna  det innebär att skriva ett antal bokstäver kan kanske  göra vår dag lite ljusare  och bättre.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s