Krukmakarens verk !

Sitter  och grunnar lite grann inför  söndagen i kyrkan. Texterna  för predikan handlar om våra olika gåvor  och   möjligheter. Nådens  gåvor med exempel ifrån 1 Korintierbrevets  12 kapitel där en del av dem räknas upp. visdom, kunskap, profetisk gåva, och många fler. Mitt i mitt grunnande så ser jag den här  gamla  krukan  – har inget samband med söndagen  det bara  glimmade till och blir nu   nåra  bloggrader.

Om jag inte kommer fel ihåg så fick mamma den här lilla  krukan  med  underliggande ring (som man skulle ha på huvudet när man bar vattenkrukor) av en somalisk musiker  som spelade på Stadshotellet i Jakobstad  där mamma jobbade.. En fin liten pjäs och en tacksamhetens gåva till mamma.

Jag tog den i handen och hamnade i bibelorden i Jeremias kapitel 18 där han fick i uppdrag att gå till krukmakarens hus  och se honom arbeta  med leran. Där  står  ungefär  så här:  Om kärlet som krukmakaren höll på ett göra  misslyckades i hans hand, så började han om igen och gjorde därav ett annat kärl  så som han ville ha det gjort. Kloka  ord för oss alla  som kan misslyckas ibland eller bara känna oss misslyckade.  Det finns en mening med våra liv och Han som skapat meningen Han ger aldrig upp, utan börjar om igen  och skapar nytt också i det vi ser  som misslyckande. Jag behöver inte  göra  nåra tillägg till det.

Men jag vet att du finns  som behöver de här orden just nu för att du inte skall ge upp utan våga  börja  om igen. Jag bara vet att jag måste lägga ut detta enkla  inlägg just nu och till dig.

Våga leva  och var  inte rädd – min bön följer  dig för trygghet och vila.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s