DÅ VINGARNA BÄR…..

Om du har sett den här  bilden  den senaste dagen så har du fått en aning om vad jag har sysslat  med i veckan som nu snart är slut.

Jag har varit på Gullbrannagården och jobbat med lite  bibelstudier  för  dem som inte direkt platsat  på Tonårslägret med ett tusental ungdomar som också pågått under veckan. Sveriges  största kristna  ungdomsläger faktiskt. Jag  har varit tillsammans med en liten grupp varje  förmiddag och vi har ägnat oss åt Markus  evangeliet – nåra  kapitel och vad det kan betyda för  vårt liv i dag.

Vi hann inte längre  än till de fem första kapitlen  och sen nåra valda stycken som komplement. I den sista samlingen hade jag med mig  den tavla  du ser på stolen. Jag gjorde  den för  många år sen men har den kvar. I närbild ser den ut så här.

Det är ett ganska  stormigt hav  och motsvarande  himmel, men det går ett stråk av stillhet genom allt- som bär  den fågel som brett ut sina  vingar och vilar där.

Ungefär i samma period  som tavlan kom till var jag med och skrev nåra  sånger till en liten musikal. Den sista sången där   har temat  – När  vingarna bär. Först beskrev musikalen det normala livet, sen kom det svåra  som hotade allt normalt och efter  det upplevelsen av Guds  närvaro  och lyftningen till en ny dimension.  Refrängen lyder  i en variation så här.

Det kommer en dag då vingarna bär, en dag då du blir den människa du är. En skapelse formad av Mästarens hand, med hem för  din ande i evighetsland.

Verserna beskriver olika livsbilder  och så svarar refrängen med lite olika variation på versens fråga eller beskrivning Kanske  så här

Ibland gnager tvivlen på vardagen hål. Du reagerar och ingenting tål. Du surar och tjurar blir butter och tvär  och blir nån helt annan person än du är

Det kommer en dag då vingarna  bär en dag när du blir den människa du är. Ett solstänk i ögat från himlens land och slösande rikedom i kupad hand.

Bibelorden vi tog till oss under dagarna talade om att det trots allt finns  en framtid  och ett hopp. Våga  se fram emot den där  stunden  när man på nytt upplever att VINGARNA BÄR.

12  fiskarpojkar och nån  från tulltjänsten och nån politiskt aktiv (seloten)  och nån som knappt vågade tro förvandlade inom nåra årtionden vägen för en hel värld med tro och liv. Och det  glädjens budskap dom gav ut har nått miljarder in i vår tid och är vingar som bär för människor över hela  vår jord också i dag.

Det finns ett himmelskt vinddrag som får  också dina  vingar att bära genom storm och vågor.

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s