Äntligen blev det av !

Det har varit lite  osäkert med vädret ett bra tag, men  nu var det sol  och då blev det som det ska – besök på Särdals  kvarn. Det är ett måste  under sommarn  om man är  i Halmstad med omnejd.

Ett helt underbart ställe  både  när  det gäller  miljö och det som man serverar i caféet. Den här gången blev det  en mycket god  jordgubbspaj med kaffe respektive  te.

Dessutom finns  det  en gårdsbutik med  sylter  och safter och presenter, väl värd att kolla  upp  och i kvarnens bottenvåning alltid  en konstutställning – i år naturfoton av hög klass.

Det finns inga  P-automater  och inga Lapp-lisor på parkeringen. Bevakningen där  sköts mycket effektivt av en viss  don Quijote med lansen i högsta hugg. Han slogs  mot väderkvarnar  i sin tillvaro  men nu har han stelnat till en aning  och blivit  lite rostig på kuppen, men stolt är  han fortfarande  och har stått där  i många år nu.

Både kvarnen och han hör  alltså till sommarupplevelserna i vår  stilla  takt. När man inte åker till  Gran Canaria eller Rhodos  eller vad det nu kan vara som är inne  i år så kan man ta en enkel biltur   till Särdal  och uppleva ”kultur”  på flera  sätt.

Det var  lite  extra  den här  gången med den gamla kvarnen och don Q  och det ”dollargrin”  som stod på parkeringen när vi var där. Kanske lite  kulturkrock eller..

En skön eftermiddag hade vi i alla fall. Lite  ”matsäck” från Lyngalax blev det på vägen hem.  Ha en fortsatt skön och solig sommar önskar  vi dig – min  goa  fru och jag.

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s