Vi har en stor dag !!!!!

Bröllopsdagar är alltid  stora och man kan fira dem på olika sätt.  Det finns en hel del fantastiska namn på bröllopsdagarna  beroende på antal år det handlar om. Listorna kan variera en del men den vi har den börjar med pappersbröllop = ett år  och slutar med  atombröllop = 75 år och en hel massa varianter där  emellan. Vår stora dag har namnet  smaragdbröllop  och infaller  den 22 juni.

Smaragd är ju en sten av ganska ädel valör och kan se ut så här.

Slipad  och fin och använd till smycken av olika slag. Slipad kan man nog säga att vår relation har blivit genom åren. Livets omständigheter är ju såna. Ibland slipas  det varsamt och försiktigt men andra  gånger kan slipningarna bli ganska  hårda och så har  också vi  haft det . Det började så här – då hemma hos  Ingrid.

och så blev det givetvis nästa varv som nu är  ursprunget till Smaragden.

och nu är  det alltså 55 år sen den bilden. Fantastiskt  att få se tillbaka på de åren. Pastorstjänst de allra flesta av  dem. En tjänst vi upplevt som i högsta gad gemensam och där vi delat på uppgifterna.

Låt  mig nu få säga en ganska revolutionerande  sak – Vi hr aldrig grälat med varandra. Haft olika åsikter  om saker och ting men tagit det sakligt  och lugnt. Vi hade en överenskommelse från början, i dag älskling har jag migrän så bry dig inte om vad jag säger  det är inte jag – det är huvudvärken som reagerar och det har hållit i alla år.

Nu lever vi livet på landet i Gullbranna och får ta varje dag som den kommer. Göra tjänster i kyrka och församling. Finnas med våra nära och kära. Njuta  av parhuset med altan och trädgård. Ha gemenskap i vår  kyrka  och hemgrupp.

Smaragden är  slipad  och glimmar till lite varje dag  när välsignelsens solstrålar blänker  till  över livets  växlingar. Kärleken  och tacksamheten lever och bär.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s