Näckrosdammen i konst och verklighet !

När man tittar på de klassiska konstverken av de stora  konstnärerna så stöter man garanterat säkert på Näckrosdammen . Så här  ser den ut.

eller så här beroende på vilket  avsnitt man väljer.

Det här  torde vara förebilden  Det  är  helt fantastiskt. Man blir  alldeles  stum av förundran både  inför  bild  och verklighet.

Förra helgen var jag med  och upplevde svensk  näckrosdamm i början  av  växt  och blomning. Vår  församling i Gullbrannakyrkan hade sin  dag för gemenskap, fika och natur förlagd till  ett ställe  där jag aldrig varit – Långeby dalar. En oas i grönt inom räckhåll  och med en  näckrosdamm mitt i  grönskan. Tunga bord av stora stenar och bänkar runt för  att sitta ner och njuta.  Tog en bild  med lite ”fika” i förgrunden.

Det var inte alldeles lätt att placera kaffemuggarna  på stenborden men vi lyckades och njöt av naturen med dammen – skogen och ängarna. Undrar hur  det kommer att se ut lite längre fram i sommar  när  det blommar i dammen.

Förberedd grillplats fanns  det också- så det blev extra god  småländsk korv med bröd som  tilltugg till samtalen.

På andra hållet var det väg in i skogen med grönska och  möjlighet  att utforska nya ställen och fler områden.

En skön dag mitt i naturens konstverk som vi kunde njuta av tillsammans. Vi var 30 personer  som hade glädjen av denna dag som började med lite regn  och slutade med sol och värme..

Näckrosdammen, både i konst och verklighet talar om Skapelsens skönhet  och under. Det fick vi bära med oss hem  tillsamman med  lite texter om både glädje  och allvar denna söndag.

Långeby dalar eller var det nu kan vara – där kan man vara nära  Gud i skapelsen om man  tar sig tid att hitta  vatten, grönska  och vila.

Semester kan vara platser där jag finner  ro från all stressig  logistik.

 

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s