Det var ett tag sen sist !

Det var värst vad tiden går, verkar vara fortare  och fortare….men man får  väl skylla på  ”åldern” – då slipper man tänka varför  Vår vecka  här hemma har varit fylld av aktiviteter av olika slag. Vi har haft vår  dotter  hemma hos  oss i fyra dar och då går allt i teckenspråk och är  intensivt i varje sekund. Ingrid  får dra  det stora lasset när det gäller språket  och jag får ta det praktiska med dagliga  uppgifter  och transporter. Men det har  gått bra även om vi är en aning tröttare  än vanligt.

Fredagen innehöll en nätverksträff med kolleger i  området. Pastoral samling kunde man kanske  kalla det hela Vi var som vanligt samlade på Gullbrannagården som ligger inom gångavstånd från vårt hem.  Gården  där  den kyrka  finns som jag just nu ”vakansar” i. Gården  där  jag kommer att ha en hel del arbetsuppgifter i sommar och som i nästa vecka  har stor konferens  för  Svenska Alliansmissionen. En gård med  atmosfär   av tro  och vila mitt i allt  stressande. En gård  som utvecklas och blir  större  och  viktigare för  många.   I fredagens   nummer av tidningen Dagen kunde man hitta följande  rapport.

Tio fotbollsplaner mark för  framtida utökning med  campingplatser stugor  eller vad det nu kan bli.  Det är  roligt att få vara med och uppleva en liten bit av detta. Visserligen oftast som åskådare men ändå  nära  med goda  vänner i personalen,  och sonen som kökschef, och nära samarbete  med platscheferna  som goa vänner.

Om du inte har varit på Gullbrannagården, men kommer att ha vägarna förbi under sommaren, så skippa ordet förbi, kör in och ta en fika eller en glass och promenera på området eller nere vid havet och njut. Sommaren är  fylld av konferenser och möten, Gullbrannafestivalen, med ett femtital musikgrupper och solister och inte en enda polis eller ordningsvakt med 5000 ungdomar på plats behövs.Något  för alla åldrar finns  alltid. Trots  att  motorvägens brus  finns  där   intill så  finns  det en  vila mitt i logistiken. Du kan gå in och sätta dig i den fina  kyrkan om du vill och bara vara en stund.  Du hittar enkelt hela  sommarens program på Gullbrannagårdens hemsida.

Du kanske  är helt klar med vad du skall göra på din semester, men jag hoppas att du inte glömt bort att semester  också skall vara paus och stanna upp och upplev nuet där  du just då är. Du måste inte stressa vidare  till nästa  och nästa bit i tillvaron. Man kan bli ”tröttare” efter en intensiv tillvaro.

Det finns en gammal psalm, den 23  psalmen i Psaltaren  som säger: Han låter mig vila på gröna ängar – Han för mig till vatten där jag finner ro……… Kanske är  det dom upplevelserna  vi behöver allra mest.

I DENNA LJUVA  SOMMARTID. GÅ UT MIN SJÄL OCH GLÄD DIG VID, DEN STORE GUDENS GÅVOR.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s