Ny teknik tar sin tid !

Det blev ett litet glapp i frekvensen på inlägg i bloggen, men det är så ibland. Men nu kan det börja  hända lite  saker igen. Har hitintills levt en bit utanför  den ”vanliga” IT-världen. En gammal telefon utan nån  bildskärm, bara med de allra nödvändigaste funktionerna, de där med att ringa  och prata, besvärliga  små bokstäver med flera  stycken på samma tangent. Nu har det blivit en annan phone med skärm och det där  med fingerkänsla som jag måste  öva  på för att hantera rätt. Kamera med lite mer kapacitet och  funktioner. Det måste jag också träna på. Det verkar  som om hjärnan blev  lite  överfull snabbt med  att öva in allt  det nya. Förhoppningsvis  kommer jag att lära mig det hela  med sonens hjälp  och  övning med  misslyckanden  och tillfällen där  man lyckas.

Första  ”selfien”  blev så här.

Ser lite trött ut, men det blir ju så när  man övar  och jobbar på, du får  stå  ut med det.

Det andra som jag ville ha förbättring på det var ju det här med att komma nära en bild eller tidningsnotis  eller  bokomslag….. eller vad det nu kan vara. Nu testar jag det. Tar den senaste boken jag läst  och kan rekommendera. Mycket intressant  och spännande läsning om hur  den vetenskapliga  forskningen en gång startades och vad dom som gjorde det möjligt hade för bakgrund och tro. Massor  med matematiker och kluriga och kunniga människor och cirka  80 %  av dem hade en djup personlig kristen  tro. Man trodde  och fick lusten att ta reda på mer och mer och det blev utbildning med skolor  och universitet så småningom. Slutsats ifrån författaren är  att det borde  inte finnas  nån konflikt mellan tro  och vetenskap utan en gemensam strävan efter att upptäcka mer och mer av skapelsen och livet. Så här  ser boken ut.

Titta – det går ju att läsa  och se. Boken finns  på förlag – Credo Akademin – kolla  och läs. Det här  var lite  av mitt experimenterande  och övande  just nu.

Jag skall fortsätta  med  det  för mig nya i IT-världen för att få lite  bättre  material  till mina  inlägg.  Önskar dig allt gott så länge, jag finns IRL och  kommer att rapportera  och fundera mera igen. Vi ses  hoppas  jag !

 

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s