En hel vecka sen senaste inlägget !

Upptäckte att det gått en hel vecka sen mitt senaste blogginlägg.. Det brukar bli lite mindre tid mellan mina skrivningar så du kanske undrar om  nåt har gått fel. Lugn bara lugn – det har bara varit en vecka med ganska många arbetsuppgifter i mitt lilla vakansjobb  som pastor i Gullbrannakyrkan. Förberedelser  för både  bibelstudium  och predikan, styrelsearbete  och nätverksträff  och så en hel massa  med annat.  Nästa vecka verkar vara betydligt lugnare, det är ju bara så ett pastorsjobb ser ut och jag är  glad att jag jan vara till nytta och inspiration.  Ålder  sägs ju bara vara en siffra – men även siffror kan kännas av ibland.

Har sett att det finns en hel del med olika ”tester” på nätet.  Vilken är  din favoritblomma till exempel eller vilket djur skull du vara om du fick välja ?  Vilket yrke skulle  du egentligen ha? I det senaste  testet har jag noterat att det ofta handlar om att man borde vara professor eller  möjligen  fotomodell om man är kvinna.  Märklig uppdelning – jag har inte sett nåt  förslag på lagerarbetare  eller  sjukvårdsbiträde. Höjdarjobb skall det vara – lite insmickrande eller hur. Har aldrig testat nåt  av dessa intressanta  frågeformulär själv.

Men jag funderade själv  på vilken seriefigur man kunde tänkas ha glädje av att vara. Stålmannen eller  Fantomen för att få lite kraft och energi för att kämpa  på i en konstig värld. Nej  jag fastnade för  den här – utan att ha rådfrågat nån konsult.

Visst  är han skön, den gode Skalman.  Han har nåra viktiga bitar som vi nog borde ha lite av  alla.  Tänker på Mat- och Sovklockan. Spelar  ingen roll vad han sysslar, hur  viktigt det än verkar vara, ringer den klockan så  slutar han med det han gör  för att antingen äta  eller  sova. Kloka  beslut blir ofta ännu klokare   av mat eller vila. Visst borde en  sån klocka vara bra. Det andra jag tänker på  men som man givetvis bara kan drömma om är  det utrymme han har i skalet  och det innehåll som finns  där. Behöver han ett verktyg av nåt slag  så  tar han bara ram det, om det så är  en skruvmejsel eller en grävskopa. Givetvis  alldeles  omöjligt, men drömma kan man ju alltid.

Men  visst är  han en klok ”padda” den lille  Skalman. Nog skulle han behövas  lite överallt

Jag tänker inte testa dig på detta. Skriver mitt inlägg bara på  lek just  nu. Återkommer  nästa vecka med nya rader. Sköt  om dig så länge!

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s