Vila är det som gäller nu !

Till först ett tack  för alla  kommentarer till mitt senaste inlägg. Och det  rekordstora besöksantalet. Inte  trodde jag att det  var så många  som skulle  bry sig om att jag var ilsk  och förtvivlad. Men det var skönt att  ge uttryck för den och att få dela med så många.

Tänkte  därför i dag inbjuda dig  till en stund  av bara vila och ro. Det är  inte  tänkt som olja på vågorna utan snarare som kraftsamling tills  nästa jobbiga bitar, som säkert kommer.

Hade tid hos  min tandläkare nere på stan. På alla hjärtans dag av alla dagar man kunde tänka sig. Fick lite  tid  över och tog en sväng in i den stora kyrkan vid torget. Den här.

 

foto0748

Det är  nåt speciellt med att gå in i en kyrka och alldeles extra när  den är i det här formatet som kyrkan vid  torget  i Halmstad är.  foto0747

Det var inte en enda människa i kyrkan så jag fick tid att  se mig omkring och bara vara stilla  och  tänka. Det är  fullt med symboler i denna kyrka, alltifrån de centrala kristna bilderna och skulpturerna till vapensköldar på väggarna.  Men jag fastnade denna gång för  votivskeppet som hängde  där. Votivskepp brukar vara en gåva  från sjömän med bön om välsignelse eller med tacksamhet för att man räddats  från skeppsbrott eller andra faror. Oftast mästerliga hantverk med enorma detaljarbeten från kunniga snidare. Så också här. Tog bilden i lite motljus från fönstrens solstrimmor och stillheten blev stark och rogivande.

Livets resa  med stormiga ilskna  fräsande och skummande  vågtoppar i kontrast mot de dagar man känner att resan bär åt rätt håll och i rätt farled. Ibland kanske en period för ankar eller i hamn för bunkring eller besök.

Det var en stund av vila  och stillhet. Jag vill gärna dela  den med dig. Ta in bilden nåra korta  sekunder. Livets  gåva är en resa med karta  och kompas, sjömärken  och fyrar, GPS numera kanske. Ta vara på dagarna.  Lev dem  och våga leva  dem även om det är  storm ibland.

Den lots jag har och som kyrkan och alla symboler där talar om – Jesus – har lovat vara med mig och dig – extra mycket när  det stormar och lotsa dig förbi grund och dolda rev till en trygg och säker hamn.

 

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s