Pastöriserad står det på mjölkpaketen.

Nu har jag också blivit ”pastoriserad”  ännu en gång. Den här kyrkan som finns här i Gullbranna bara en kilometer från vår bostad har varit   utan  egen pastor  ett tag. Tjänsten har varit som det heter ”vakant” Det har tagit tag i mig och vi har pratat  med varandra här hemma  och med församlingen. Nu blir  den här  kyrkan än en gång en arbetsplats för  mig.

kamera-2-007

Det är  roligt att i min ålder – pensionerad sen många år – få vara med och ge  det bidrag jag  kan ge på en liten deltid  som  vakanspastor. Vi har ju bott här i Gullbranna i snart  tolv år och känner oss hemma med byn och dom som bor  här och dom som bor  här  vet  nog vilka  vi är. Vi möts  på byn – vid brevlådan – i affären – och en del har hittat min blogg och inlett ett litet samtal ibland.

Församlingen har gett oss goda vänner och gemenskap i en hemgrupp där  vi delar varandras liv och vardag – glädjeämnen och böneämnen

Det känns bra att få vara med lite mer ett tag och kanske kunna  möta folk och frågor ännu lite  mer. Ser fram  emot en period som lokal pastor  med närhet till  vänner på livsvägen. Har under flera år varit ”predikant”  åkt  runt till olika  kyrkor och tjänstgjort med predikan, när  det har fattats en röst i talarstolen. Nu blir  allt det på hemmaplan. Till dig som bor  i våra knutar säger jag välkommen  till kyrkan inne  på Gullbrannagårdens område. Du hittar info om  samlingar och gudstjänster på Gullbrannakyrkans  hemsida och får ett programblad i din brevlåda. Ser du mig på byn  och vill prata  så stanna gärna till en stund och dela  dina  frågor  och funderingar med mig. Livsfrågorna är  alltid aktuella – inte minst i den oroliga  och osäkra  värld  vi lever i nu.

Välkommen till den gemenskap som Gullbrannakyrkan kan ge dig !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s