Aktuellt ord – mycket använt just nu !

Det blir ingen bild på bloggen denna gång. Det beror på att det  jag vill skriva om i dag handlar om ord  och bara ord. Det är olika ord i olika  tider som blir de mer använda. Vanliga ord  och låneord, svenska och svengelska, fackspråk som  på internet och i datavärlden, m.m.

Det finns ett ord som verkar vara det mest använda  i världen just nu. Det ordet har lyfts fram på ett  synnerligen verksamt sätt av en enda man. Han som har varit den mest synliga i alla media den senaste tiden, du vet precis  vem jag menar, kan inte ha undgått den mannen och hans ord.

Ordet jag tänker på och brottas med är  OSÄKERHET.  Ingen vet hur världen ser ut nästa morron. Man bara skyndar sig att se på de senaste nyheterna om vad han nu har hittat på  eller sagt. Ordet osäkerhet översatt till engelska med amerikansk betoning är TRUMP.

Hur detta har gått till kan man inte förstå, men man ser följdverkningar redan nu. Ändringarna på Vita husets  hemsida, där  en hel del viktiga saker har försvunnit.  Tillsättandet av regeringsmedlemmar och rådgivare  av alla slag.  Betoning  och betydelse av  vilken president som hade mest besökare på sin installation. Bytet av gardiner i  Ovala rummet, från rött till guld. Framhävandet att det nu är  folket som skall styra allt, det är bara det att folket stavas  t-r-u-m-p  och inget annat . Rådgivare utan den minsta politiska erfarenhet , bara hur man gör sig själv till en vinnare i alla affärer. På Spårets slogan är  den mest relevanta beskrivningen av  världen – Vart är  vi på väg  och så rullar det på. Tågena i TV programmets ingress har inte  spårat ur än men frågan är  hur länge ”tåget, demokrati och solidaritet”  klarar av att  hålla  sig på rälsen.

Osäkerhet var ordet  och är  ordet för dagen. Makt är vad det är  frågan om och det föder mer osäkerhet.

Jag tror på en kraft som heter  BÖN och den bör användas mer än förut och mer intensivt än tidigare för att klara livet både  på nära håll och långt håll. Förresten finns  det nåt långt håll i vår digitaliserade och informationstäta  tillvaro. Vi kan åtminstone lägga  morronnyheterna  i starkare  händer än vad en  stor  jordisk makthavare tror sig ha.

Det är  nog klokt att knäppa  händerna till gamla bönen, Fader Vår .. Tillkomme  ditt rike och ge oss en bättre värld. En värld  där vi kan byta ut ordet osäkerhet mot  trygghet – trots allt !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s