Vad var det nu han hette ???

Ja vad var det …. och så tänker man och kommer ingen vart. Tvärstopp – men nåra timmar senare  eller på natten när man är  lite vaken så kommer det   Javisst ja, så var det ju och namnet är plötsligt på plats. Det var tydligen alldeles för långt borta på hårddisken  så det tog en hisklig massa tid  för  hjärnan att komma på det.

Det sägs att det här  är nåt som kommer  med åren, men det verkar som om dom åren kommer tidigare  och tidigare. Du känner kanske igen dig även om du som jag inte  är  75 + !

Hittade en härlig kolumnist i Svenska Dagbladet som skrev om det här – Karin Thunberg heter hon  och hennes kolumn i dag hade rubriken. När namn krävs  gungar marken. Hon hade en sagolik historia om när  hon och hennes man skulle köpa  en resa och mitt i beställningen   inne på resebyrån var hennes man tvungen att gå  så hon blev kvar  och skulle ge alla uppgifter för beställningen. Hon kom inte ens ihåg makens alla namn och stod  där  och  kämpade  och tänkte utan resultat.. Vad  expeditens tankar innebar är förutsägbart. Här kommer ett medelålders par  och beställer en resa som ett par och dom kanske träffades för bara nån timme sen och tar nu chansen att rymma  från allting. Hon vet inte ens vad karln heter.

foto0735

Här  ser du kolumnisten och slutet på hennes  skriverier denna dag. I presentation och de snabba ögonblick som sker då kan det också vara krångligt. Komma ihåg namnen efteråt är  omöjligt ibland. Då kan det vara trösterikt med avslutningsmeningen: Jag har glömt vad alla heter så nu kallar jag alla för Nämenhej!  Skönt eller hur? Hela kolumnen kan du hitta  iSvD för  den 14 januari.

Och nu sitter jag här  med igenkännandets  förlåtande leende. Tänker på alla förklaringar och ursäkter man ar till- typ – ja efternamnet visste jag ju, osv.

Det behöver inte vara tecken på att man blir tidigt  glömsk med alla de konsekvenser och bekymmer det för med sig.. Med  tanke på hur vår  värld har förstorats och alla de intryck vi får  av alla media med info från världens alla hörn, så är det inte konstigt om hjärnans hårddisk blir  överfull  och att det tar lite tid att plocka  fram just namn. Ta  det lugnt – det kommer om en stund eller tills  nästa gång det behövs. Det finns där – det behöver inte ens vara en minneslucka. det är bara ett litet glapp, som snart är överlappat med ny kontakt igen.

Vad var det nu jag sa, eller skrev om det här med namn? Vad var det nu hon hette , vi träffade ju henne  på Eurostop i förra veckan bara? Ta  det lugnt – det  är  normalt att inte minnas allt ! VAR GLAD FÖR  DET DU MINNS och skriv lite minneslappar om du behöver det. Den där  grejen du la  det på det speciella ställe som du skulle komma ihåg –  som du inte längre kommer ihåg var det var. Du hittar det en dag med ett stort leende, javisst det var här  det var !

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s