Julhälsningar till er alla !

foto0682

En bild  från min hemstad Jakobstad med Tro, Hopp och Kärlek i stora  symboler  över Storgatan. Finns  där varje år  och har blivit lite av en signatur för  stan. Den andra bilden är en klassiker från min  fru Ingrids hemstad Åmål.

foto0685

Bron från torget över till parken, Plantaget och den gamla  Vågmästargården som är en del i den välbevarade raden av 1700-tals hus som finns i Åmåls  stadskärna.

Dom här  två bilderna får vara en liten  hälsning till dig, som kanske också tänker bakåt på barndomens jular och hur  de var en gång för länge  sen.

Men julens  innehåll är mer än att tänka tillbaka på barndomens jular. Det rör sig om betydligt längre tidsrymd till starten på det hela.  Jag tänker på den allra ”första”  julnatten. Det var en äng, alldeles vanlig för en skock med får och deras herdar. Men helt plötsligt förvandlas den vanliga natten till en synnerligen ovanlig natt. Herdarna vaknar och stirra upp mot himlen med stora ögon. Dom vanliga  fåren beter  sig plötsligt helt ovanligt och börjar resa på sig och bräka. Himlen lyser upp  och en  ängel visar sig  och berättar om att en Frälsare har blivit född i ett stall i Betlehem. En kör av änglar kommer  och sjunger en jublande psalm. Ingenting är mer som vanligt. Herdarna  funderar på det de hört och sett och bestämmer sig för att ta reda på om det är sant. Ger sig iväg  och hittar stallet, barnet i krubban, och allt det där  som julevangeliet berättar om. Det slutar med att de  förundrar sig över att allt  var sant, precis  som det hade blivit berättat för dem.

Det var då – för länge  sen en gång. Det verkar som om  Gud  fortfarande går in för att göra  det  vanliga  ovanligt. Jag har själv upplevt det  och jag har vänner som berättar om det. Någon form av   att ha upplevt en  himmelsk närvaro  mitt i den vanliga lunken och efter  den upplevelsen är inget mer  som vanligt.

Jag hoppas  och önskar att din jul och din helg skall kunna bli nånting utöver  det vanliga. Det kanske inte blir  änglabesök  eller  jubelsånger, men kanske  ett ögonblick där  du känner at det finns  nånting som är  större mitt i det vanliga. Julen har – trots allt – ett ord  om frid på jorden. Den friden och den välsignelsen önskar jag över  din jul.

 

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s