Ljus – nära och långt borta !

foto0696

Så här  ser det i vårt fönster eller dörr till altanen i dag.  Ingen snö  eller nåt annat vinterlikt och sex grader varmt den  5 december. Lite  märkligt känns  det nog om jag jämför  med min barndoms  vintrar ett stycke  längre  norrut  och ett stort antal år sen. Det behövs nog lite  stjärnljus i mörkret.

Men faktum är att ett betydligt starkare ljus   finns  där  en  bra bit  längre  bort. Ett ljus  som överträffar alla  våra  konstgjorda stjärnor  i papper, plast eller plåt Jag såg det i går och då såg det ut så här.  foto0694

och det var bara på andra sidan motorvägen och skogen. Himlens ljus igenom allt och över allt.

Kanske är  det så här att vi ibland lägger himlen alldeles  för långt bort – den får skymmas av allt det vardagliga vi staplar upp framför oss. Glimten når  inte fram för alla våra – om, men, ifall  och allt vad de nu heter.  Vardagsgrått skymmer det mesta- omedvetet ibland men ibland drar vi också ridån för och  strävar vidare med allt det vi måste.

Ett  av de mest kända  fotomotiven är  solnedgångar i strålande  färger och skimmer. Inte uppgångar så ofta. Upplevelsens  människor är  vi gärna, men så hamnar vi  ”nedlevelser” och då tar orken slut.  Men  ljuset finns där  trots allt om vi bara vågar titta  bortom skogen och motorvägen. Den där  ständigt närvarande logistiken.

 Den första bilden  i mitt inlägg i dag  ger  både  stjärnan och solljuset. Det är  möjligt att kombinera dem båda och få ett rikare liv.

 

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s