Arbetsredskap och arbetsbord !

 

foto0662

Hur ser ditt arbetsbord  ut och  vad  har du för  redskap ? Här en enkel bild  på mitt. Skrivbord  dator , kalender , klocka och belysning  och så en massa  med tankar av olika  slag, som inte syns  på bordet men gör  sig märkbara uppe  i hjärnkontoret. Ibland är  det bara  lite  infall som kanske inte  blir  nåt mer och ibland  nåt som man bara måste  jobba  vidare med  och dela med sig av på ett eller annat sätt. Är det  predikoförberedelse så ser det lite  annorlunda ut. Bordet blir  fullt av små lappar samlade  under en vecka  kanske  och sen ska dom sorteras och  komma ner i rätt sammanhang. En  märklig process egentligen, men den verkar  fungera så man har  nåt att dela med sig av i kyrkorna där man  medverkar. Givetvis  finns då också Bibeln med på bordet  och bönen i skrivbordsstolen eller  fåtöljen intill.

Jag såg ett arbetsbord  på TV för ett tag sen. Professor Yngve Gustavsson som  var med i programmet  om Sveriges bästa  hemtjänst. Det var  en dator  i  mitten  och sen var resten av bordet fyllt med  halvmeter höga buntar av papper. Inte bara skrivbordet utan också bordet bakom honom och en och annan hylla dessutom.  Han verkade  veta vad det fanns i dom olika högarna för han plockade fram  ett papper ur en hög  och la tillbaka det på exakt samma  ställe.  Han hade koll – helt enkelt, mitt i det jag såg som  omöjligt.

Jag har inte  såna högar – men jag har   våra  bokhyllor med ett mycket blandat innehåll. En del handlingar med sånt jag skrivit förut och en del i den gamla  datorns  hårddisk. I förra veckan blev jag påmind om en text jag skrivit för 25 år sedan och fick leta fram den. En variant på sången Sailing.  Sonen skulle  sjunga  den i söndags  och jag tog med den som diktläsning i mina  söndagsfunderingar.

foto0665

Gnola  på den om du vill.

Glad och tacksam för  er alla som följer mig på bloggen och tittar och läser mina texter. Det har blivit rätt många  läsare av mina  inlägg. Hade  det blivit en bok av mina snart 400  inlägg  hade den kanske  hamnat i en bokhylla hos  några  och sen kommit på REA efter ett tag. Nu finns  dom hemma  hos  dig i din dator  eller telefon  och du kan ta fram när och om du vill.

Det fanns  för ett tag sen en liten hälsning på Fb. Trevligt att du tittade in – välkommen igen ! Jag säger  det samma.

foto0667

Vill du dela med  dig av min bloggadress så får du gärna  göra  det Vi ses! Önskar dig en skön  och välsignad dag !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s