Intensiv helg !

Nu är det  måndag  och en intensiv helg  ligger bakom oss.  Känns  lite just nu som den  skiva jag hade med mig  och min gamla grammofon – 78 varv  och ett lite  slitet grammofonstift och lite raspigt ljud  i skivan. Så här  såg det ut vid ett av helgens  tillfällen.

foto0651

Två av våra barnbarn  som alltid har firat sina födelsedagar med gemensamt kalas, fyllde  30  och 20  tillsammans  50 och då blev det fest med femtitalsprägel i kläder och annat och då passade det ju bra att ta med   lådan  och nån skiva -78 varv eller stenkaka som det heter  och få med lite musik  och rasp  från den tiden. Det blev en Alice  Babs och en Tory  Bernhard som fick  rulla på den gamla tallriken- startad med veven.

foto0653

Den gamla  tidens  schlagersånger  som ofta  hade en berättelse  invävd i texten. Käre John  hette skivan  här  och den andra  Mjölnarens Irene.  En liten glimt  mitt i all modern teknik. Nåja  det var bara en liten detalj i firandet  som vi farfar  och farmor  kunde bjuda på.

Det  viktiga  var ju dom vi firade, dessa  två  härliga  tjejer som har en bra bit kvar till ”femti” ännu.Det var lördag eftermiddag  och kväll i Malmö  för  deras fest.

14364918_1367707983247199_1162315330057712308_n.Resorna fick vi  ta  med  sonen   och ännu ett banbarn   med sin  flickvän i  bilen. Och det fjärde  barnbarnet kom med  mamma och mormor till festen. Verkligen roligt att få vara med och  fira !

Så hem  och vila och sova  och söndag morron upp till  jobb med predikan . förberedd och klar redan i fredags i denna  vackra kyrka på Gullbrannagården – praktiskt taget på hemmaplan.

kamera-2-007

En gudstjänst med kyrkoårets tema ” Rik  inför  Gud ”. En gudstjänst  med  sång, bön och texter  och predikan. Min predikan hade temat ”Vad lever du  för?”  Vad är  det viktiga i ditt liv – vad är  det du prioriterar eller inte kan tänka  dig att avstå  ifrån. Sammanfattar den i en enkel mening. Ditt och mitt innersta skall  vara ett bönehus – inte  ett varuhus.  Livet handlar inte om prylar och status – det finns  mer att få. Mer att ge också, inte att glömma  bort.

Vår helg  avslutades sedan på söndagens  kväll  med  en  middag hemma hos  sonen Anders, med god mat  och skönt prat.

Sen var det dags för oss lite  äldre  att  åka  hem  och vila och sova (kl 21.05)  Även om  man är  pensionär sen många år  så har man ingen vev att dra igång kroppen med när man är  trött – det  är vila som gäller. Helgen var intensiv men vi är glada att ha varit  med och delat gemenskapen på flera  plan.  Det kan låta  lite raspigt i vårt livs skiva ibland  och det är  inte alltid varvhastigheten stämmer 78.45 eller  33 var det väl förr med stenkakor eller  vinyl. Nu går  ju  alltihop digitalt och man får  hänga med så gott man kan.

Nu är  det ny vecka och jobb för en ny predikan nästa  söndag i samma kyrka.

Välsignelse  över  din dag önskar vi !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s