Att få ett RIKTIGT brev !!!!

Är du gammal nog att komma ihåg tiden när  vi fortfarande  fick brev. Det var alltså ett eller flera pappersark i ett kuvert, ofta handskrivet och med lite  korrigeringar  och understrykningar och kanske en och annan fläck i kanten av kaffe eller  smör  från mackan.  Men hur  dom än såg ut så var det roligt att få dem  och läsa  och svara, minnas  ihop eller planera ihop. Nu är  det mesta datoriserat och meddelandena på de olika  sociala medierna är ganska  korta, kanske  nån bild  och lite text. Eller bara ett gilla-tryck som svar på nåt kort man själv skrev.

Jag fick ett E-post meddelande  härom dan. Det fanns en bifogad  fil som jag fick öppna och det var ett ”brev” på fyra  A4  sidor. Det var min bror  som skrev om lite allt möjligt. Släkthistoria, gamla  upplevelser vi har delat, funderingar om ditten och datten och lite  resonemang om kyrka, religion  och livsfrågor. Men det var helt suveränt att få det och läsa  och minnas och fundera om  och om igen. Jag ger dig en bild  av brevet med min sidonumrering. men jag lägger ett flikblock över texten, det ger proportionerna mellan sociala mediers  flikartade innehåll  och ett riktigt brev.

Foto0638

Visst är det stor kontrast när man tänker  efter. Brevet hamnar i min minneslåda och flikarna oftast i datorns  papperskorg eller  också försvinner  dom själva  ut i rymdens moln  och man letar aldrig mer  upp dem eller ens försöker.

Samma  vecka  som jag fick det goa brevet läste jag en krönika av Johan Hakelius i ett helt annat ämne, Men med en slutkläm som fastnade i mitt  hjärn- och hjärtkontor.

Foto0639

Vi är antagligen för  upptagna med att jaga pokémonfigurer och färglägga  innanför linjerna i våra vuxenmålarböcker,…………..slut  citat där och har inte tid  för  nåt annat- är  mitt  tillägg. Figurer och målarböcker , gör  mig mycket fundersam. Visst kan det finnas tid för  det också och du kanske prioriterar något av detta. Men frågan för mig är  om vi tappar bort  nåt  som är  ännu viktigare, våra  nära  relationer och våra levande  samtal. Det tål att fundera på.

När  fick du eller skrev du  ett riktigt brev senast, hade tid  för ett långt samtal på riktigt eller  i telefon – gav din tid där den bäst behövdes?

Alla har brått ingen har tid, ingen har tid att höra. Vem bryr sig om att jag är  rädd? Ingen har tid att höra-   (Psalm 255  i psalmboken. Förf. Britt G  Hallqvist )

Psalmen fortsätter med att säga  att Gud har tid — men det har han oftast genom dig eller  mig – direkt. trådlöst  eller per brev. Känn efter och se var din tid behövs  just nu.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s