Nu blommar det igen !!!

DSCN0521

Nu blommar den igen – för andra  gången i sommar. Marselienborg heter den  ljuvliga  gula  rosen. Den blommade förut i sommar  och sen tog den en paus och nu kommer den igen med just nu tolv -tretton nya  blommor  på en och samma  stam. Tog en  bild  för nåra dar sen och då såg det ut som en hel bukett på gång.

Foto0629

Hade behövt ett filter för att få med  den, det här är bara  mobilens bild. Men inte bara rosen blommar igen. Bägarrankan har också fått lite blomningsglädje och ser ut så här.

Foto0626

Vi njuter och  trivs  i vår lilla oas – altanen vid  vårt parhus  där  vi har vårt hem. En  fantastisk tillvaro mitt i en värld  som verkar vara mer eller mindre galen beroende på vart man vänder sina  ögon.

Jordbävningar som raserar hela  byar. Krig  och  terror  som dödar  och jagar  miljoner  på flykt. Våld  och mord  i vårt eget land. Stenkastning  och  förstörelse mot  ambulanser och blåljusfordon av alla slag.  Upplopp  och  eldning av bilar   och annat , som startas av  gäng i alla åldrar. ungdomar utan hopp för sin framtid. Listan kan bli  lång  på jämmer  och elände både  nära  och långt borta. Vart är  världen på väg ? Vad finns  det för  lösningar på alla  de konflikter  som bara tycks  bli fler  och större ?

Politiker och ledare av alla slag verkar stå maktlösa. Spelar ingen roll om man sitter på en kommunal stol,  en riksdagsplats eller  en  stol i FN. Jag har heller inga  lösningar på de här  stora problemen. Kulturkrockar  och religionskrockar. Kulturella  och sociala  olikheter som verkar omöjliga  att klara av.

Men  jag tror att det börjar i små  och nära  bitar. Att inte bar gnälla  och  skälla på allt och alla,  utan i stället  lyssna och ta in  det som allt detta omkring oss berättar om. Att bry sig. helt enkelt. Att ha tid  för  dem som finns  mig närmast. Att  ta tid för  dom där krångliga  frågorna, fundera på varför det ser ut som det gör och  engagera mig i det  som finns allra närmast. Ringarna  på vattnet du vet som bara sprider sig och sprider sig  igen…

Allt vad i ni vill att människorna skall göra för  er det skall ni göra  för  dem, står det i Matteus evangeliets  7 kapitel (Vers  tolv  om du vill leta) Det var Jesus  som sa det i sin bergspredikan.

Jag tycker  att vår  rosenrabatt berättar om det.  Det finns en andra  chans, en blomning till. Detta lilla under av färg  och form. Jag undrar  hur  många kronblad  det finns i en sån här ros.

DSCN0519

Jag tänjer inte plocka  isär  en av dem och räkna, det skulle  kännas  fel  mitt i den sköna skapelsen. Jag kan se och njuta  av den utan att veta  allt. Men jag är  tacksam att få finnas i detta liv och försöka leva  det och kanske  lämna ett eller  annat avtryck som kan visa på evighetsvärden mitt i en trasig  värld.

Tillsammans kan vi göra  en bukett som talar om frid  och skönhet – TROTS  ALLT !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s