DET VERKLIGT GRÖNA GRÄSET !

Foto0619

Det här  blogginlägget är  egentligen ett enda  stort Tack  till ett antal goda vänner för  deras  jätteinsats under försommardagar. Då var vår  gräsmatta inte  alls  gräsmatta utan  en enda stor  mossmatta. Visserligen mjuk och grön – men man sjönk ner med fötterna en bit när man gick på den,  Nu går jag  och klipper- faktiskt gräs.

Hela  gänget på sex personer kom en kväll och rev bort all mossa- Krattade  och samlade  i säckar – rätt många. Jag hade bara antytt att det var ett för mig ganska oöverstigligt  jobb att klara all den mossan.  Så fick jag  bara veta ett datum och en kväll och att vi skulle ha  kaffe  i ordning och så kom gänget med verktyg och en nybakad paj och satte  igång. Ja  en av vännerna hade varit här en dag innan och klippt ner  det gräs  som fanns.Sen tog det ett par timmar och så var det gjort i en härlig gemenskap. Fick ett recept på att gödsla  den  renrakade  mattan  så skulle  nog gräset  växa igen. Det gjorde  det verkligen och nu går  jag här  och klipper. Hänger efter  vår  klippare  som drar mig med sig så länge  jag håller  i rätt handtag.

Foto0620

Tack, tack goa  vänner för er insats. Ovärderlig för oss  som har nått den ålder där  man inte  alltid varken orkar eller kan göra  det man vill.

Foto0621

Det känns  så skönt  och så bra att  se hur  det växer tack vare er  som gjorde  grovjobbet  för oss.

Foto0622

Vi njuter och gläds åt att det växer grönt  och skönt.

Det där  med vänner  och gemenskap är  verkligen stort. Att kunna  finnas tillsammans i en Hemgrupp  med  fika, samtal  och bön för varandra, det bär  igenom  vardagarna med sina bekymmer. Att dessutom få den praktiska  och konkreta  hjälpen i rätt tid gör  det hela  ännu större.

Spelar ingen roll om det handlar om mossig mark som behöver förnyas eller andra frågor som kan vara tunga att lösa  själv.  Gemenskapen som ger av sin tid  och sin kraft är med  det mest värdefulla  man kan dela.  Att vara närvarande  och se  och bli sedd är  en av de viktigaste bitarna i  vår   vardag.

TACK  VÄNNER  ÄN EN GÅNG !!!

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s