SOMMARBILDER !

DSCN0528

Vatten  och båtar hör  sommaren till. Här  en av mina  bilder  från Österlen en sommar. En vilande båt  i hamn  och ett fartyg för  fulla  segel långt ute  på vattnet. Speglingarna vid kajen och från fartyget där  ute  ger sommarkänsla. En liten tuffare  båt  låg en bit  bort vid kaj den verkade faktiskt just  tuff  eller hur.DSCN0527

Men inne  på kajen låg också  en liten båt  som inte  längre  fungerar annat än som ett stycke  marin idyll. Men tänk om den kunde berätta vad den varit med i sina dar.

DSCN0530

Sommarbilder  som kan  ge en liten  historia  för  sig, precis  som vi kan göra det från livets alla  årstider.  Inte alltid  sommar utan också höst  och stormar, is  och vinterkyla.

Vi hoppas ju att livet skall gå för  fulla  segel hur det än ser ut omkring oss. Medvind eller  vind  som man måste kryssa sig fram i. Man litar till sin egen styrka och försöker vara tuff. Samtidigt som  man är medveten om att det finns stormar  som kan komma och tvinga en att ändra kurs eller söka   hamn ett tag. Det är  ju så livet ser ut  för oss alla.

Jag kommer ihåg en gammal  skepparhistoria. Det var en lots som fick frågan om han kände till alla grund  och rev på den rutt han skulle lotsa in fartygen på. Han svarade till frågarens förvåning, Nej det gör  jag inte – men tillade snabbt – Men jag vet var farleden  går.

Det måste vara det viktigaste att veta att det finns en farled där man kan ta sig fram i vilket väder  som helst. Det finns en möjlighet att ta sig till nästa hamn i  säkerhet. Ett sjökort eller  en GPS  som visar vägen. Vi vet inte hur farleden eller vägen slingrar sig. Vet inte hur man kommer  förbi  nästa  rev där  vågorna bryts  i skum men när  vi kommer dit så får  vi vägledning på det sätt vi behöver. Det kan ta tid att klara alla passager i livet och det kräver tålamod – men  det finns  en utväg, en framtid  och ett hopp.

För  mig är  den vägledningen min tro på den Gud  som gått våra  jordiska vägar  och dammat ner sina sandaler hos oss. Gått på vågorna mitt i stormen och sagt till vännerna  som satt i båten, Var inte rädda  – det är  Jag.  Så räckte han ut sina armar  och bjöd  vinden vara stilla och det blev alldeles  lugnt. Jesus heter han.

Han går  i vår  värld också nu och genom livets alla årstider. Han gör  inte sommaridyll  av allting, men han ger en trygghet som bär  igenom allt.

Kämpar du med årorna, en krånglig motor  som inte vill starta eller en ratt som bara vill glida  dig ur  händerna. Stanna upp ! Knäpp dina händer !  Be ! Jag behöver lots eller guide, här  och nu! Det finns En som vet hur du har det och som bär dig vidare igen !123e8a18d1c611e197621231381b4865_7

Det ljusnar en bit bort också över mörka vatten !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s