Senaste aktiviteter på Gullbrannagården !

Foto0605

Förra  veckan  hade jag ansvar för  målardagarna på  gården.  Berättade om det förut och visade en del tavlor. Den här  veckan har jag kört förbi denna  vy  i flera dagar med  tält i massor. Bortemot  tusen ungdomar har tältat  och levt på tonårsläger med  blandat väder  med sol  och regn – men fantastiskt  program och gemenskap.  För  några som inte var tonåringar har jag haft glädjen att få ha  samlingar kring  bibel  och tro, en förmiddagstimme.

Innehållet i  dessa  timmar har varit  om vardagstro med liv  och bön  och en avslutande samling kring Koranen  och Bibeln- Islam  och Kristen  tro.

I en av samlingarna ,den om bön, hade jag med Magnus Malms  bok Kännetecken och dom tre små skulpturer som följde  med boken.  De  kan vara ett hjälpmedel  för  din och min bön – en krubba  – ett kors  och en ring. Krubban för Jesu ankomst  till världen. Korset just nu mycket omdebatterat på grund av initiativet att bära ett synligt kors, fotografera  det och publicera bilden på Fb  under  temat – Mitt Kors. Det berättar om förlåtelse  och liv. Ringen som symbol  för  den öppna graven  och evighetsperspektivet över  våra  liv. Kolla  gärna boken i din bokhandel – du får  den i en plastlåda med figurerna  som ”bilaga”.

Jag hade också med en dikt av Daniel Kviberg, den folkkära poeten från Gotland. Dikten ingår i hans lilla häfte från Libris / På begäran/. Den  stannade kvar i vårt  medvetande en bra stund och även efteråt. Här  får du den.

Foto0606

Tänk att en bön kan vara så enkel. Utan en massa fraser och högtidliga  formuleringar. Bara en hälsning med  nåra få ord  och ett lika fantastiskt svar – som träffar  rakt   och innerligt precis  där  det  behövs.  Varenda morron och det bär  hela  dan. Så nära är  Han!  Försök du också……… Jesus det är…..  och så ditt namn. Det kan faktiskt förändra  både  din dag  och ditt liv.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s