Hittade en helt ny sort !

Foto0599

Ibland kan man bli överraskad när man gör sin inhandling av livs, extra priser eller nåt man plötsligt hittar  och bara vill ha.  Men den här  gången var  det lite festligt att hitta  en alldeles ny sort i den vanliga  Mejerihyllan. Vet inte om det är  nån rolighetsminister på mejeri eller  tryckeri som fixat detta, men rätt kul var det.

Det finns ett gammalt  talesätt i  Värmland. Ö-ljudet stavas med Ö utom i Körka och Böxa där  det stavas med  Y. Tydligen kan det stavas med O också  när  det gäller denna produkt som alltså  uttalas Bregött. Tittade lite  närmare  på förpackningen och jämförde med den vi hade hemma. Här kan du se själv.

Foto0601

Som du ser  så har den översta ett inringat R för registrerat varumärke efter  namnet. Men den ”nya” förpackningen  är inte   registrerad.   Skulle vara intressant att veta  vem som hittat på detta och i hur  stora  mängder Bregött asken gått ut. Vi köpte den på Willys  i Halmstad.

Identitet och originalitet är  ju centrala ord. I detta fall var det ju en kul grej, men det kan ju också bli nåt i motsatt riktning så att man bara blir besviken. tänk piratvaror av olika  slag.Väldigt lika men ofta av sämre  kvalitet. Made in… och så kommer namnet på nåt  låglöneland.

Etiketter sätter vi väldigt lätt på både oss själva och andra. Placerar andra i fack och gömmer oss själva –  ibland bakom nån etikett  som inte alls  stämmer med  vad vi är. Jonas Helgesson med  CP-böckerna du vet säger: Etiketter sätter man på julklappar inte  på folk.

Våga vara den du är – även om du skall ha en annorlunda ”dialekt”!  Låt ditt Ja vara ett Ja  och ditt Nej ett Nej. Och med dialekt menar jag att du inte  behöver  följa varje trend som dyker upp.Varje  modesväng i tankar och stilar för att vara ”inne” i den värld  vi lever i. Försöker vi kopiera allt som finns blir det oftast dåliga  kopior. Var det original du är  skapad till. Du är  tänkt som en del i skapelsen och ingen annan kan ersätta  dig och det du kan ge.

Jag vill bre – gött med välsignelse över din dag och ditt liv !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s