ÅRETS MÅLARDAGAR – LITE VYER !

Foto0598

Lovade att komma med en liten rapport från årets  målardagar på Gullbrannagården. En  tre dagars sommarkurs  som jag haft förmånen att få leda  i tio år i och med denna.  Årets  gäng åstadkom över  40 tavlor  under dessa dagar. Hälften av deltagarna är  såna  som återkommit år efter år för att  ta  det där  gyllene tillfället i akt – nu är det bara  målning som gäller. Lägger ut nåra bilder rakt upp och ner så får du ett intryck av  vad det blev i akvarell eller  akryl med olika  ”konstnärer”.

Foto0589

Foto0584

Foto0597

Inspiration – blandat med transpiration ger  fenomenala resultat. Att få vara med  och  ”putta” på i  den riktning som behövs är  det viktigaste  för  mig.

Jag kan ju inte lägga  ut bilder på alla  13 deltagares verk – det får  bli ett litet utsnitt bara.Så här  kunde  det se  ut när man kom in genom dörren till vår  ateljé.

Foto0587

Känner mig tacksam och glad över  de tre dagarna. Det är  helt enkelt  roligt att få träffa  människor med intresse för  måleri.  Den konstart som stått mig nära  under hela  livet. Kursledare av olika slag på kurser jag varit med på. Harald  Grovens under  ett par år  Halmstad. En  kurbitsmålare  i Dalarna under period med allmogemålning. Besök hos  vänner i Halmstadsgruppen i deras ateljéer. Det var så jag fick en  förstärkning  av mitt intresse.

Tacksam att få ge lite  vidare av det jag fick.

Foto0591

Så blev det och med mycket minnen som vi delat med varandra. Nu är vi ju riktigt ”bildade” !!

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s