Målardagar för tionde året !!!

DSCN0437

Nu i veckan är  det dags för mig att leda  målardagar på Gullbrannagården för  tionde gången. Fullbokad  samling med tolv personer, den yngsta  i tolvårsåldern och så går  det uppåt med åren ända till pensionärstid.Hälften av deltagarna har varit med förut i ett eller flera år så det blir lite  kompisträff också, men framförallt   att det blir av att man målar intensivt. Det brukar bli ett femtital konstverk  och då är  det tolv personer  som målar i tre dar.

Tavlan  som du ser överst är  min egen skapelse från Gnisvärd  på Gotland. Du får en till och den är  från Hällgrund utanför Nykarleby – Jakobstad precis  som vinjetten till min  blogg.

Mars 08 022.

Det blir intensiva  timmar i flera  dar för  deltagarna, men  det brukar bli fina resultat när man får vara med och tipsa  om tekniker och peppa var och en att våga  ta ut  penseldragen och  färgerna. Här  får  du se  nåra bilder  från tidigare dagar.målarkurs1-600x397

untitledakka

untitledvalö

Så kan det se ut efter ett antal timmar under tre dagar. Jag blir lika imponerad varje  gång och jätteglad att få vara den som  uppmuntrar  och  hjälper  någon att göra  ett konstverk med sin personliga prägel,

Jag  återkommer med lite fler bilder efter årets dagar med både  ”gamla”  och nya  målare. Se dig omkring så länge  och njut av sommarens  färger i naturen. Blad, blommor  och frukt. Vyer över land  och hav.

Den blomstertid är inne… de fagra blomsterängar och  och åkerns  ädla säd. De rika örtesängar och alla gröna  träd…… de skola  oss påminna   Guds godhets rikedom.. så heter det i psalmen  och vi skall försöka  återge en bit av detta med färg  och penslar.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s