Kontrastrika sommardagar !

Besök på bondgård  mitt i stan och trave med böcker  från Erikshjälpen – det är  nåra ingredienser i vår sommar.  Ett  blogginlägg  så här nåra dar innan jag drar igång den tionde årgången av Målardagar på Gullbrannagården.

Läsning hör  till våra  stora passioner i livet, fackböcker (teologi) – skönlitteratur – deckare. eller vad det nu kan bli. Problemet är ju bara att böcker är så dyra och tar plats  i hyllor. Läsa på skärmen är  inte detsamma  som att vända blad i en bok. Då får  det bli  Erikshjälpens  enorma  bokhyllor ungefär så här.

Foto0566

och så sitter man där och kan bara inte  sluta  läsa. Fortsättningen på Da vinci – koden, Liza Marklunds första bok om journalisten Annika  Bengtsson, eller Kungamordet av  Hanne-Vibeke Holst om politikernas maktkamp och en del annat. Spänning  och dramatik för en mycket  billig penning. En halv meter bokhylla  för  60 kronor, inte  så illa !

Men man kan ju inte bara sitta och läsa, så i dag gav i oss ut till bondgården som här finns  mitt i stan – Stadsbondgården i Fyllinge. tio minuters  bilresa från vår  adress.

Foto0569

Getter och killingar som  tar tag i barnen hos  de familjer som kommer hit. Hästarna i stallet  som puffar  på dem som kommer in för att kanske  få lite  uppmärksamhet.

Foto0578

Paraden av gamla jordbruksmaskiner – hästkraftsdragna som finns  utställda på gården. Minns med stolthet den här  hösamlaren som jag fick hedersuppdraget att köra när jag var  tio år gammal.

Foto0574

Efter slutfört uppdrag fick jag köra  det ekipaget hem till gården ett par tre kilometer bort, trodde jag, men farbror Sven som ägde  hela  ekipaget hade sagt till hästen, nu går du hem och det hade nog hästen gjort  vilka tömdrag jag än hade försökt mig på. Lite  nostalgi  och lite barndom mitt i  sommarvärmen. Det här  hör  till dom där ljusa minnena från en tid som inte  längre  finns.

Du kanske  också har minnen  från en  sommartid som ramlar över dig  så där  plötsligt  mitt under semestern. Ljusa  eller mörka, variationerna  finns  där  för oss alla. Låt minnena vara just minnen. Ta vara på de ljusa och var glad över dem. Låt de mörka  vara, för min del minnen av krig  och bomber. Kris  och kuponger. Brutna relationer som var jobbiga  ganska länge, men som fick helande  och hjälp genom samtal  och bön. Skuggorna  finns kvar – men gör inte  ont längre. Nådens  och förlåtelsens sommarsol lyser in och ger nya  dagrar och dagar i den dag som nu finns och det liv vi har att leva med himmel över  vår vardag.

Den gamla psalmen- Var jag går i skogar berg  och dalar, följer mig en vän jag hör  Hans röst…    gnola  vidare  om du har texten i ditt minne…… den bär !

 

 

 

 

 

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s