En bok med bilaga i olivträ !

Foto0540

Håller på och läser en av  Magnus Malms  böcker, den heter  Kännetecken och när man köper den får man medskickat de här tre  små  skulpturerna  i olivträ. Det är  en kristen palestinier i byn Beit Sahour  vid  Betlehem som har  snidat dem.  Nyfiken var jag faktiskt både  på skulpturerna och boken. Tanken är att man som hjälp i sin bön skall använda  de små  träfigurerna – ha  dem med sig i fickan eller  väskan och ta dem i handen när man ber.

Krubban – korset  och ringen.  Vet inte hur  det är för dig när  du ber, men det kan mitt i allt vardagligt stressande  vara svårt att koncentrera sig – om man inte har ett väldigt angeläget böneämne. Tankarna  flyger  och far åt  en massa håll.  Då kan det vara skönt att ha nåt att  hålla  i och  känna  med  fingrarna. Malm kopplar ihop de här symbolerna med bibelord som får vara med och styra tanken.

Krubban – det konkreta  stället  där Jesus föddes  och fanns..  En påminnelse  om Betlehem som betyder brödhus. Jesus  är livets  bröd. Vänder man på träbiten så blir det som ett tak eller ett tält där  Jesus går  in hos oss, när Han kom till vår värld.  Han tog sin boning ibland oss mitt i vår vardag och finns  där.

Korset – det  verkliga – där Jesus gav sitt liv  Korsarmarna  som visar på  föreningen mellan  himmel  och jord. En bro till liv  och gemenskap. Mitt eget kors – det som är  svårt för  mig i livet.   Alla  de kors av lidande som människor över hela  vår  jord  bär på.

Ringen, den konkreta öppna  graven med den bortrullade stenen, när  Jesus uppstod. Ringen som symbol för  det eviga  livet – cirkeln utan början eller slut. Den nya  jord  och värld  som Jesus vill upprätta.

Allt detta kopplar Malm ihop med tydliga  och klara bibelord som man kan lära  sig utantill och läsa med sin röst eller bara i  tanken som en  hjälp till att bli och vara  i Guds  närvaro  och sedan prata med Gud om det som är  viktigt för  oss just då.

Utmaningarna i boken är  många och tydliga. Jag ser och tror att det här kan vara en hjälp att  få en bra gemenskap med Jesus i bön och tro. Kanske kan din och min vardag få bli annorlunda  om vi använder  bibelord  och bön på ett lite  ovant sätt. En närvaro mitt i livets kaos.

Klart läsvärd bok om du vill ha mer av trons verklighet i din vardag. Så här  ser boken ut. Du kan hitta krubban.korset  och ringen mitt i omslagets kaosbild.

Foto0541

Önskar dig en välsignad läsning om du vill !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s