Är det så här vi umgås – numera ?

winking-emoji-elite-daily

Vårt dagliga  liv  förändras väldigt snabbt. All teknik som ramlar in den ena  dagen och är alldeles ute  nästa dag. Det är inte lätt att hänga med i svängarna, speciellt inte i min ålder, ja  den är ganska hög.  Vårt  liv och vårt språk  inte minst tar nya  språng – på gott eller ont -är  inte  alltid så lätt att avgöra.  ”Bekväma” blir vi alla fall och bråttom har vi – eller  hur?

Det jag tänker på just nu är alla dessa  E-mojis  och andra  symboler  som vi tar till när vi skall svara och reagera på sånt  vi möter, ser  och läser. Ett enkelt knapptryck  och så har vi sagt vad  vi tycker – eller…?

HAR VI GLÖMT ELLER HAR VI HELT ENKELT INTE TID ATT FORMA ORD  OCH MENINGAR ? Tappat bort eftertänksamheten med nåra knapptryck.  Glad gubbe – sur eller arg eller gråtande gubbe.   En massa med färdigproducerade hjärtan eller en massa andra symboler i långa rader för att uttrycka oss.. Har det blivit  vårt nya  språk ? Jag kan bara säga en enda  sak – jag saknar ord !

Visst det finns tillfällen där  det kan vara svårt att hitta ord och så petar man dit en gubbe av något slag. Ärligt talat – skulle  det inte vara bättre då att skriva att jag saknar ord för  det jag ville säga, MEN VET ATT JAG ÄR MED DIG I DET DU UPPLEVER JUST NU ! Jag tror att den som får  det beskedet skulle uppskatta det mycket mer  än hundra gubbar eller andra  figurer.

Knapptryckandet blir som ett  allmänt alternativ och man tappar bort sina egna känslor  och den andra människans värde. Våga  prata med egna ord och skriva  dem även om du tycker att  det är  svårt. Släpp dina rädslor. Använd egna ord i  respekt för vänskap  på riktigt  och  närhet som håller.

Älska med ord  och handling i stället för med gubbar  och symboler. Du gör  den människa  du möter värdefull och viktig när du är  personlig och öppen. Våga tala om vad du tror på, eller hur  du hittat hjälp i kriser – eller  hur  du delar din glädje när livet är solsken och ljus.

Livet är  inte ett tangentbord  som ger avtryck på skärmen för dagen. Det finns inget On eller  off  i vardagen. Livet är gemenskap med vardag , som ibland kan vara jobbig, men som blir bättre  med stöd  och  verklig  kärlek.

Ha en bra  och välsignad dag – på riktigt. Det finns någon som bryr sig om dig. En Gud  som vill omsluta  dig på alla sidor och hålla  dig i sin hand.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s