Efter midsommar – oaser vi behöver !

13532968_1185188498179978_4862827201879196832_n

Flera tusen midsommarfirande  på Gullbrannagården – lånade en bild  från dansen på midsommarafton på gårdens  hemsida. Vi  som stod längre  bort i bakgrunden hade inte en chans  att se  de öron och svanslösa  grodorna, än mindre  gårdens  egen nya  maskot – grodan, men musiken hörde vi och stämningen som den skall vara en vanlig svensk midsommarafton.  Så skall det ju vara när  vädret är  toppen och glädjen är  stor över den tradition  vi har just denna högtid.

Hemma på vår  väg var det betydligt lugnare.  Tänkte  ge  dig ett par bilder  från vår  privata sommar.  Förra året gjorde vi ju oss av med  vårt  växthus för att underlätta  för oss ”i vår ålder”  när  det gällde trädgårdsarbete.  Inga  tunga  jobb – inga rabatter att rensa – bara gräsklippning och blommor i krukor för glädjens skull. Vinstocken och rankorna vi hade – tänkte  vi skulle bli en  ”pergola”  med en extra  oas i  solen. En extra   båge med armeringsjärn förutom den v i hade  utanför  växthuset skulle  bli en  skuggande båge att använda när altanen blev för varm. Spännande att se hur  det skulle  bli.  Här  får  du ett par bilder  som visar hur  det blev.

Foto0537

Taket blev  helt fantastiskt i år. Rankor  och blad  och blomklasar   som skuggar  det lilla området under bågarna.

Foto0538

Från andra hållet ser det ut så här.

Foto0539

Det är fantastiskt vad skapelsen i naturen kan ge. Vår insats  är ganska  blygsam i förhållande till slutresultatet. Nu  har vi två  fullt  möjliga oaser. Bara att välja efter  den temperatur som gäller för dagen. Sol eller  skugga om det behövs.. Vi behöver inte välja resmål av olika  slag utan har allting på hemmaplan.  Charterresor är  nog inte heller  vår avdelning. Det är  suveränt att få vara pensionär  och bestämma själv vad som skall stå i dagboken av engagemang.

Efter ett intensivt liv  med tusentals kontakter av olika slag  behövs  det oaser för  eftertanke  och planering. Hur  blev livet ?   Hur blev det med ” kallelsen och uppgiften” att berätta om den Gud vi tror på ?  Hur  fortsätter  det med predikobesök och tjänst i grupper i vår  närhet -för att tala om vikten av pauser  och just oaser i en oftast hektisk tillvaro i dagens samhälle.

Han låter mig vila på gröna ängar !  Han för  mig till vatten där jag finner ro ! Han vederkvicker / detta ljuvliga ord / min själ.  Det behövs när logistiken pressar på – rytmen blir så hektisk att man måste  sätta sig  ner och vänta på att själen hinner ifatt så att man orkar leva.

Bli stilla  en stund ! Kanske du också har en oas – men alldeles för lite tid att vara  där. Ta  dig tiden som behövs – mitt i stressen !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s