VÄDER – KAN MAN ALLTID PRATA !!!

Foto0532

Väder är  lättpratat och ofta  en inledning till  ett samtal som kanske  kommer att handla om helt andra och ibland mycket viktigare saker.  Visst är  det ändå intressant med just väder och all prognoser och millimetrar  och  temperaturer och nu också kaosväder, orkaner och tromber.

Väderstationer kan man skaffa  sig  på amatörnivåer  från  en hel del olika teknikföretag. Man kan se temperaturer, luftfuktighet, åskrisk  och  kommande regn, vindriktning och hastighet och mycket mer, med en avkännare  utomhus  och en avläsare på skrivbordet eller i fönstret. Nog så intressant.

På bilden ser du vår  privata väderstation. Den har funnits  där på vår   utevägg i tio år  och ”fungerar” fortfarande.  Den säger inte  så mycket men den berättar om det blir  sol eller  regn. Sol då går  den lilla kvisten  uppåt, regn så slokar den alldeles bedrövligt. Det är bara en lite  skalad  kvist skuren från en lite  större kvist och ingenting mer. Tagen från en rönn.

Vi hade goda vänner  från Karlstad på besök sommaren efter  vi flyttat hit. Dom hade stannat på vägen ner från Karlstad  och  Mats hade gått ut och skurit  den nånstans på vägen. Han var inte  riktigt nöjd med den men vi satte upp den  i alla fall. Nu sitter den där och påminner om vännerna och ger oss vädertips fortfarande.

Jag kan inte  förklara hur det funkar, men ser ju att det gör det. Har du nån förklaring till detta  så kommentera  gärna

Registrera kan vi ju alla men förklaringarna bakom kan vara svåra att hitta också i vårt dagliga liv. Prognoser  kan vi ju fundera på. Önskemål inför framtiden kan vi också ha. Men vi kan ju inte styra vår  tillvaro  precis  som vi tänker oss. Det blir  nog ofta  som när  de kända ansiktena i TV:s väderrapporter säger – vi kan inte  riktigt förutse hur de här  skurarna kommer att fördela  sig. Prognoserna  stämmer ju inte alla gånger heller, ibland kan det bli precis tvärtom.

Vår  lilla  väderstation har nånting av skapelsens under  i sig.  Det  finns en vägledning också i vardagens enkla  händelser, som talar  om en omsorg antingen det blir sol eller  moln.. En Gud  som bryr sig om våra liv och vill finnas  där  också dom dagar när allt går tvärsemot  våra prognoser.  En trygghetens  hand i både  storm och vackert väder.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s