Vilket yrke skulle du egentligen ha ??

Det är  frågan på ett av dom många  knepiga tester man kan hitta  på nätet. Vilket djur skulle  du vilja va ?  Vad säger ditt namn om dig ?  Massor  av olika varianter  på tester, synnerligen ”vetenskapliga”  och korrekta. Har sett helt olika personer ”råka” få precis samma  resultat. Har själv aldrig testat något av dessa  fantastiska frågeformulär

Nu tänkte jag ge dig en fundering, utan frågor att  besvara eller formulär att pricka i med  lämpliga kryss.  VILKEN BLOMMA  SKULLE  DU VILJA VARA ? Det blommar  ju överallt  just nu i trädgårdar och  utanför i skog och mark. En hel del av prakten har vi ju också sett i bilder på nätet. Här kommer ett par till.

Foto0524

En av våra  härliga pioner  som vi fick för många år sen av Ingrids  bror. Den var lite varsam i början men nu har den varit överdådig med flera  blommor.

Foto0526

Den här korgen med sitt  blandade innehåll är  inte dum den heller. För att inte tala om den här vanliga  blomman som vi köpt i vår matbutik – fem för hundra kronor och nu  i sin fulla  prakt.

Foto0525

Tänk vad lite  jord  och näring kan  ge  av färg och liv i nåra enkla pelargonplantor och mer blir det.

Men  ja hur var det nu ?  Vilken blomma är  du ? Begränsa dig inte till mina tre bilder, det  finns  ju så mycket mer – pampiga  solrosor till blyga  förgätmigej, stolta rosor i hundratals sorter. Tåliga  blommor  och känsliga. Färger i kaskader.  Vallmo och blåeld på Gotland. Gula ”Bregott-fabriker” i Halland. Ängens alla blommor – och hela  floran över vårt land. Vilken liknar  du mest eller  ville  du vara?

För min egen del kanske  min omgivning vill göra mig  till en prästkrage eftersom jag bär en sån ibland – om halsen.  Pastorns  kännetecken. Okay då ibland – men inte  alla dagar. Kanske  jag skulle  behöva vara en pelargon. Den tål det mesta. Kommer igen och blommar på nytt  när man  nypt bort de vissna klasarna. Den hämtar sig  och kommer igen med nya   knoppar och blommor. Någon har lite  skämtsamt – men med en hel del täckning bakom sagt, att pelargonen blommar  till och med om man slängt den på komposten. Det ligger nog en gnutta  sanning i det.

Titta lite grann i  den svenska  floran. Eller du kanske har ett gammalt  Herbarium   med dom 140 växter du hade i uppgift att  samla, pressa  och lära  dig under din skoltid. Jag minns fortfarande en hel del av dom latinska namnen jag lärde mig inför  det ”grymma” förhöret med  lektor Emil Huldén  i Samskolan i Jakobstad för mycket  länge  sen.

Bibelordet jag vill påminna  dig om i den här texten hittar du i Jesu Bergspredikan: Se på liljorna på  ängen, hur de växer, Inte ens Salomo i all sin prakt var klädd som en av dem. Gud  som ger kläder åt gräset på marken…. skall Han då inte  ha kläder åt er också ?

Du behöver inte  välja  vilken Blomma  du skall vara. Du är  unik som du är – stor eller liten. Du har en plats  och en uppgift i livets  trädgård som ingen annan kan fylla.  DET ÄR BARA DU SOM BLOMMAR PÅ DITT SÄTT – så gör  det med glädje  och liv.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s