VAD SKA VI HA TILL MAT I DAG ??

Visst har väl du som många  andra och jag med – funderat på frågan ? Det där  med planering  och fundering på just maten kan  vara ett extra huvudbry.  Somliga har perfekta  veckomatsedlar och behöver inte fundera.  Somliga bestämmer sig för att kolla om man har nåt i frysen eller kylen som man hastigt kan slänga ihop eller  värma  i mikron. Eller så tar man en sväng till affären  och ser om man kan hitta  nånting  där som kunde vara användbart. Och så finns  det dom som är  matvurmare och hittar recept  och experimenterar  med egna varianter och blandningar och upplever matlagningen som en av dagens höjdpunkter – lyckostar får man säga.

Det blir  inte  lättare att ta beslut  om solen värmer  till utomhustemperaturer på 28  grader och inomhus  lite  till  trots  tvärdrag  och fläktar, man har ju ingen AC inne. Då får man göra  som vi gjorde i dag vid dessa gradtal  låta  nån annan sköta   jobbet. Det blev Pizza Marinara och Kebabrulle  från  detta hus.

Foto0522

Det visade sig vara fler som hade samma tanke så det var skönt att  vi hade beställt och bara kunde hämta  och köra hem  och äta så det blev enkelt  och  bra denna  gång, när orken bara inte  fanns  för att stå vid spisen och mer värme denna dag.

Det har nu varit varmt i flera dar så det har varit  lite   si och så med bloggen. Man måste ju orka  tänka om man ska sätta sig  och skriva. Men jag kan tänka mig att det är  så mycket sommar  och värme också hos  dig så du knappast orkar  sätta dig vid dator eller telefon  och kolla en blogg.

Nja? telefonen har du kanske svårt att lämna även om det är  varmt men allt det andra  det kan nog få vara medan solen gassar och man längtar till  svalare platser och semester,. Vi var nere på stan en sväng i  ett angeläget ärende  och fick parkera ett stycke  bort från den  adress vi skulle  till och fick  som vanligt väja  och  vika åt sidan  för nerböjda huvuden med ögon bara för telefonen. Man kan ju missa nåt om man inte  har ”koll”.

Läste för ett tag sen om den lilla grabben, fem år gammal kanske   som fick frågan om vad han önskade sig mest av allt. Han svarade att han önskade att han var en telefon! Varför det då ?  Jo för  då är det alltid  nån som håller en i handen  och alltid tittar på  och ser mig!

Du kanske kan ta det med dig som en hälsning från den här  enkla bloggen. Det finns alltid någon som behöver  bli sedd eller omsluten och kramad.  Någon som längtar efter  en närhet också i sommarvärmen. .  Släpp dina ”telefoner” en stund och ge tid  och plats för  nån som behöver  just dig och din närhet.  Kanske ni kan ta en Pizza ihop eller kanske till och med laga en bit mat tillsammans helt oplanerat.

Det kan vara värt hela livet för nån en vanlig sommardag!

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s