Änglar kan köra mossrivare och gräsklippare !

Vintern  som varit ganska  blöt  och varm  har gett oss mossa  till fotknölarna i vår lilla trädgård.  Visste inte riktigt hur  vi skulle tackla  det hela – ett ganska tungt jobb för  en ensam karl som jag.  Nämnde  det bara i förbifarten i vår hemgrupp  när vi var samlade till  gemenskap  och bön för varandra. När  vi slutade vår samling sa en av vännerna – Ja. när träffas  vi hemma hos Hasse  och Ingrid  och hjälper  dom med mossan ? Det beslutades  snabbt och i veckan som gått hade vi sex mycket realistiska ”änglar”  hemma hos oss med, rivare  och krattor, och jobbet satte igång. Helt fantastiskt ! Dessutom hade en av änglarna  rabarberpaj  och vaniljsås  med sig , så vi behövde bara fixa  lite dryck – juice, kaffe  och te.

Mossan  borta  och till och med hjälp med att få  vårt lilla  men ganska  tunga  vattenfall på plats igen

Foto0504

Vattenfallet skaffade vi oss . när  vi flyttade hit  för  10 år sen och det har  porlat varje  sommar  sen dess.  Gräsmattorna  ser väl inte  så gröna ut just nu, men vi har gödslat  och himlen har vattnat, så om nån vecka  lär det vara grönska igen.

Foto0506

Tänk att änglar kan köra mossrivare, kratta mossa och samla i säckar och klippa  efteråt  med gräsklippare och befria oss  från ett  jobb som vi hade bävat för. Stort tack till änglarna  för en underbar eftermiddag  och kväll.

”Vattenfallet”  påminner mig alltid om ett speciellt  bibelord. Det finns ju ingen kran eller annan anslutning med vatten till den pump  som ser till att   det  porlar..

Evangelisten Johannes berättar om att Jesus sa i en högtid.  Den som tror på mig – av hans innersta skall strömmar av levande vatten flyta fram !

Det finns  ett litet rum för vatten i den understa stenen och där  sitter  det en pump  som ser till att allt vatten cirkulerar, porlar och lever. Det händer  när trafiken på motorvägen lugnar sig lite att man hör porlet från den lilla vattenstrålen och känner en behaglig vila – trots allt.

Änglar – finns dom ?  hette en film som Ingrid  och jag såg  i vår  ungdom. Jarl K  och Christina  S  var  stjärnorna  i den, ganska jordiska  änglar.

Men vi vet att änglar finns  av både himmelskt  och jordiskt slag och att våra sex stycken  änglar har öppnat  för en sommar till i den oas  vi lever i !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s