Kontraster de senaste dagarna !

Handlade på Apoteket på dagen. Tro´t om du vill – här finns  vårt närmaste  Apotek.

Foto0494

Bakom  alla  dessa  byggnadsställningar finns vårt apotek. Man får  leta  sig fram till P-plats  och så hitta en av ingångarna  till Eurostop och sen vandra en lång korridor för att komma  fram till den gamla  delen av husen och långt bort i en hörna  hitta  Apoteket.

Foto0496

Men änden på detta  kommer inte att inträffa  förrän nån gång 2017  om allt går enligt planerna och  ”Köpcentret”   blir utvidgat med ett antal kvadratmetrar  och butiker till. Den som väntar på nåt – Hm – får väl se. Trösterika  budskap  finns  det på vägen i alla fall.

Foto0497

Jobbigt är  det att handla på en byggarbetsplats, med störande oväsen i vinklar  och vrår. Man kan nog bli sjuk medan man letar  rätt på Apoteket eller nån annan av de gamla  affärerna  som finns här under byggtiden. Man hoppas att dom överlever!

Foto0498

Köptempel  säger  vi skämtsamt ibland. Men visst  finns  det en  filosofi bakom allt detta – Att shoppa och fika och umgås  och trivas socialt – åtminstone  så länge  pengarna räcker  och kreditkorten gäller.

Till kvällen ”svischade” jag över till en helt annan miljö  och  helt annan syn på gemenskap och framtid. Svenska Alliansmissionens konferens  på Gullbrannagården .Hundratals  deltagare som representerade  ett stort antal  församlingar  som tillsamman  vill bygga  en framtid i vår  vardag. Årsmötesredovisning och framtidstro. Även det här är en byggarbetsplats men av helt annat slag. Man bygger inte  väggar  och golv, affärer  och  serveringar – man bygger upp  människor och deras tro på en framtid. Möjligheter  och liv  trots allt.  Det finns  en glöd  och intensitet i det man föreslår  och beslutar. Det är inte  tomma ord utan det är praktiskt handlande i mission långt borta  och nära. Man kan nästan ta på innerligheten och  och viljan att  bygga  ett bättre liv för alla man når med  bibelord  och bön.

Kvällens  samling med en fullsatt lokal – tusen personer kanske – med sång och musik och predikan och bön och förbön. Kvällens predikant Georg  Verwer – ledare  för OM  Operation Mission med visionen att berätta om Jesus för en hel värld utmanade  alla  på ett sätt som berörde. Bönen för alla i slutet av mötet var inte ett Apoteksrecept utan ett  Hälsotek med liv och värde. Sist tågade man ut med en fanborg med  närvarande representanter från  olika  nationer.  Samlades  i bön för en trasig  värld. en bön som sedan fortsatte som nattbön i sena  timmar.

Foto0502

Tala om kontraster under dagen. Men liv  och hopp och tillfrisknande är aktuellt  för alla. Både in  och utsidan behöver vara hel. Konferensens tema  handlade om Hur  Guds  hjärta slår  av kärlek till varje  människa.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s