59 år sedan vi sågs för första gången !

Så här  såg vi ut i vår ungdoms grönaste vår tillsammans  Ingrid  och jag. Bilden är inte  den allra  första på oss men vi såg nog ut ungefär så här  för 59  år sedan.

Foto0493

Vi möttes alltså för allra  första gång  på en  kurs  i Ingrids  hemförsamling Åmål, för  i dagarna 59  år sen. Har kvar ett maffigt kurskompendium i spritstencil – märkligt att texten fortfarande  finns kvar. Så här  såg det ut.

Foto0491

Kursen  handlade om  att vara  ungdomsledare och  om Kristen Dramatik. Kursledare var Karl Erik Hellberg för MKU och Arne  Widegård  för dramatiken.  Tanken var att ett antal tjejer  från Göteborg  med Ingela Bengtsson- numera  Hallgren, i spetsen skulle framföra kyrkospelet  Herren är nära. Ett  drama som de turnerat med på flera håll. Men gruppen fick förhinder och Arne  W  som var lärare på Överås översatte ett engelskt drama som hette , Nu kan jag se, tog tag i mig  som var elev på Överås och vi började snabbrepetera detta drama nåra  dar innan kursen.  Lite  av en utmaning, men det gick bra.

Det blev samtal efter  vårt framträdande och den lokala pastorn KG Kallensjö tyckte att det var alldeles  för proffsigt  att  framföra  det i en kyrka. Hans fru Ella  meddelade  dock att hon inte delade sin mans åsikt  utan tyckte att det var precis  där  som det blev den predikan det skulle  vara.

Introduktionssidan till   Maltbys  drama  ser du här-

Foto0492

Det var ett  suveränt bra  material  att jobba  med och Widegård  och jag var  glada att vi lyckades.

Kursen  för övrigt innehöll ju en hel del annat också och givetvis  umgänge  i pauserna och efter kursen innan hemresan för alla. Här hade  Ingrid  och jag  vårt  första möte och hon följde mig till tåget för min hemresa  till Överås och Götet. Lite  äventyr  var  det däremellan men det  kanske inte  är  offentligt direkt. Men detta var alltså för  59 år sedan. Våra livsvägar gick lite olika ett tag, men sen möttes  vi på Överås  igen  och blev ett par. Förlovade oss under studietiden trots att det var förbjudet i stadgarna  för elevhemmet. Vi fick en kommentar från rektor  Alf Lier att  han sett denne profilen  länge och måttade med händerna på skillnaden i längd  på Ingrid och mig. Stadgarna  förändrades senare och vi gifte oss  1962.

Så började det riktiga livet tillsammans med första  tjänstgöring i Borgå och Svartså i Finland. Kärleken har burit oss genom alla år och gör  det fortfarande, starkare för varje år. Vetskapen om att vi har en gemensam uppgift  och kallelse att leva med. Den finns  där  fortfarande i gemensamt ansvar  för  de uppgifter  som det kristna  livet ger oss. Känner en oerhörd tacksamhet för att vi får vara tillsammans och  fortsätta med  det som står oss nära. Välsignade dagar ibland  och dagar med bekymmer  ibland, men vi har varandra och vår tro – GENOM ALLT!

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s