Hemma igen – det är skönt !

Vi har varit bortresta  nåra  dagar – inte  till nåra  exotiska trakter, men i alla fall till Värmland. Hälsat på i dotterns nya  boende. Därför har det blivit ett litet uppehåll i bloggandet. Men nu  är  det hemmaplan som gäller och väntan på den ganska svala våren.

Kollade upp  ”nätet” eftersom vi inte varit uppkopplade  under tiden. E-post  i mängder, för att inte tala om alla  uppdateringar och  kommentarer  på fb, mm. En av vännerna  hade  lagt ut den fina  dikten  Barfotabarn av Nils  Ferlin. Det inspirerade mig att gå till min Ferlin-hylla  och botanisera lite grann.

Foto0489

Jag har lite  Ferlinare i hyllan  och njuter av att återvända  till dem ibland. Hans  poesi och visor  är  så njutbara  och man känner  rytmen och livet i dem. Ibland är man på en krog i Klara-kvarteren  och ibland  långt ut i  rymden.

För  min  egen del letar jag en del  bland  dikterna med motiv  ur trons  värld. Till exempel bibliska  personer  som  Barabbas och Judas. Getsemane, Guds  vackra  värld, Inte ens  en gå liten fågel – och många många  fler, Det är bara att bläddra. En hel del är  också tonsatta så man bara kan sätta  sig ner  och lyssna.

Ferlin levde spänt  och hårt. Bohemen  drev genom tillvaron. Han var inget söndagsbarn precis. Trots  och protest. Försvar för  de olyckliga och elända och kritik mot dem som hade överflöd och njöt av det. Hans umgängeskrets var gatans  folk, krogens folk. gårdsmusikanter  och nasare.Han skrev psalmer  som femtonåring och återkommer till deras teman ibland.  Jag kan inte  räkna dem alla…. Stjärnorna  kvittar det lika om någon är  född eller död…….Det är  inte tack och lov psalmer, snarare kritik  och sökande.

Men  det finns mycket  att hämta hos  honom. En av de dikter som jag återvänder till ganska ofta när jag jobbar med frågor  om tro  och liv är  den som heter ”Innan ditt rike  blev kartlagt”  ord  och toner  som behövs  också  i dag-

Foto0490

Tänkvärt i den tid vi lever i. Tvistande om vart ord är  väl ganska utbrett. Jag hör  gärna till dom enkla  själarna  som tar bibelns ord på allvar och försöker att leva  efter kärlekens  lag !

Första  Korintierbrevets  trettonde kapitel är  inte bara poesi, det är  verkligt  liv !!

 

 

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s