HAV OCH SOL !!!

Foto0460

Det här  ser ut som en marinmålning av gammalt slag, men det är inte  det. Det är en  nittitals målning föreställande galeasen  Jakobstads Vapen  som byggdes då som en kopia av ett 1700-tals  fartyg som  utgick från  min hemstad. Var nere vid  vårt hav  i Laxvik och Påarp  och såg då ett containerfartyg  ute till havs. Inte  så tjusigt men  jag  kollade upp detta pampiga fartyg hemma. På riktig såg  galeasen  ut så här.

Foto0463

Ett pampigt bygge med alla moderniteter inbyggda  och dolda. Kändes fantastiskt att gå ombord och titta på det hela. Nu var det kanske inte båten som  var det viktigaste den här  gången utan  solen, våren  och havet.  Bilder från havet i stort eller  smått, är  roligt att dela med sig  när man  har varit nere vid stranden och njutit. Det är många  som delar med sig av såna  bilder just nu. Här  får  du ett par till.   Den ena  från Laxvik och den andra från Prins Bertils  stig i närheten av  Stenbrottet  och  Grötvik.

kamera 2 036

Augusti 08 013

Visst är det skönt att  det är  vår  och sommaren närmar sig med alla  de vyer  vi får njuta av.  Det där  med vatten  och glitter  och vågskvalp, horisonter  och möten mellan himmel  och hav ger ögonblick av närhet  och vila.

Det går bra  med Vänern också  där jag sitter  ombord  på båten Västvåg i solen.

Foto0029

Bilden sitter på väggen i  vårt sovrum  sedan många  år tillbaka  som ett litet minne av en insjöresa.

Det är  gott att bo på Västkusten  och ha närheten till havet precis som det var i min barndoms  sjöfartsstad.

Visst det kan storma  också  och havet visar sig från sin mäktiga och kraftiga  sida. Man upplever  naturens krafter i saltstänk  och klippor eller  stora  vågor  långt  upp på sandstranden  så raderna med snäckskal  och tång flyttar sig långt upp mot land. Växlingarna kan vara enorma  och ingen dag är  den andra lik, men så är  det också i det liv  vi lever till vardags , vilken årstid det än är. Livsresan med livsbåten är  sån.   Man vet inte var alla  grund  och rev och stenar finns och behöver inte veta det heller. Det man behöver veta är var farleden går  och sjökort att styra efter  och märken att följa.

Båtar var det frågan om. Kan inte  låta  bli att  ge dig en ”båtbild”. Vårt  yngsta barnbarn älskade den här  sortens  båtar och sa när  hon kom innanför  dörren hos oss: Farmor  du vet vad jag tänker på ! Hon sa det med glimten i ögat och då var det bara att kolla om frysen  var laddad och klar..

kamera 2 009

Det var ett tag sen den bilden. Men ha en skön vår  med  sol och  hav och ”båt”!

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s