Den tomma graven !

DSCN0573

Kristus är  uppstånden ! Den här gången skildrat i en allmogemålning. Härligt att se reaktionerna  på folket i bilden.

Krokusar  och snödroppar kryper  långsamt fram ur  det gamla  gräset och löven. Maskrosor tränger sig fram  genom asfalt  och betongsprickor, I Jesu uppståndelse är  det  en fantastisk upplevelse. Matteus skriver. Det blev ett jordskalv  och en Herrens  ängel steg ner  och rullade undan stenen och sate  sig på den.  Vakterna  skakade av skräck för honom och blev liggande  som döda.  GRAVEN VAR HELT PLÖTSLIGT  TOM.

Kvinnorna  såg det. Lärjungarna  sprang dit och såg det.  Jesus visade sig för  dem  och steg in i deras  låsta rum. Paulus skriver om det: Han visade sig för Kefas  och sedan för de  tolv. Därefter visade Han sig för mer än femhundra bröder vid ett och samma tillfälle, de flesta av dem ännu  i livet. (underförstått  ni kan fråga  dem själva  om ni inte tror vad jag säger ) Sen visade han sig för  Jakob och sedan för alla apostlarna.

Allt detta förutsagt i bibelns  ord och sedan  inlagt i kyrkan trosbekännelse som ett obestridligt faktum.

Är det inte sant  så har  vi tidernas  största bluff  som miljarder  människor  över hela  världen och i alla tider gått på – fullständigt omöjligt ens med  de bästa reklambyråerna och alla media  i världen.

Vill du ha lite intressant läsning om detta  så kan jag rekommendera en  bra  ”deckare”. Per Evert har skrivit en bok som heter. Sherlock – Mysteriet med den tomma  graven. Det är en sån där  bok som man inte kan sluta  läsa  om man börjat. Den har dessutom en massa  fakta om mysteriet, men berättar det hela på ett sätt som kan passa moderna  ”sökare”  och lärjungar.

PÅ TREDJE DAGEN UPPSTÅNDEN  IFRÅN DE DÖDA ! Med de orden önskar jag dig en  riktigt GLAD PÅSK !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s