DAGEN MELLAN DÖD OCH LIV !

Mars 08 049

Påskafton som vi kallar den här dagen var en helt annan dag i Jerusalem en gång. För  dem som följt Jesus i flera år  var nu allting slut. Drömmarna begravda  med kroppen i graven med kejsarens sigill över stenen.  Botten, hopplöst  och smärtsamt.

Såna dagar finns  tyvärr för dig och mig  också. Bilden du ser här  är från en sån ”dag” i vårt liv. Vår  första pastorstjänst. Förväntningarna från alla håll. Pressat jobb med fem predikoplatser.  Ambitionerna mötte problemen. Löften om bistånd  som aldrig infriades. Kraven man kunde känna  på snabba resultat  och nytänkande – omöjligt att klara av. Samtal med  ledande personer  som inte  förstod. VÄGGEN  kom innan den ännu var upptäckt och kastade om vår tillvaro helt.

I den situationen målade jag bilden i djup förtvivlan. Han är  inte  på korset,det finns bara i bakgrunden. Han har ingen törnekrona, inte ens  sår efter  den. Men han lider och det syns i ansiktsdragen. Jag  bara målade med mina kritor  på ett stort pappersark  och det blev denna  bild. Det 54  år sen  jag gjorde den. Den hänger på väggen i vårt vardagsrum.

Vi har blivit erbjudna  pengar för  den. En dammsugarförsäljare från Electrolux ville  byta sin finaste  dammsugare  mot bilden. Människor  som varit våra  gäster har berörts av den.

Jag har försökt göra en liknande  nån gång, men det går inte. Det blir bara dåliga  kopior utan ande  och liv.

Om det skulle vara dagen mellan död och liv för dig just nu, så  skall du veta att HAN BRYR SIG !  Han bär  ditt lidande vad det nu än kan vara. Det kommer en påskdag – en dag med liv igen ! Till dess bär Han dig ! Det var därför Han kom till vår  jord !

Välsignelse över  din ”Påskafton” önskar jag.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s