P- PLATS ÄR VIKTIG !

Foto0412

Den här efterlängtade skylten har väl  väldigt många av oss jagat. Det är mera  sällan  den ser ut så här  och hänvisar till att det finns ett antal platser till förfogande. Mer vanligt är  det att man ser skylten med sitt P  men inte hittar en enda ledig ruta att ställa  bilen i. Hittar man en ruta så är det bara att leta rätt  på en automat där man betalar och så in med lappen man fått i bilen  och hoppas på att man  hinner med det man skulle  göra  innan tiden går ut och  lapp-lisan kommer. P-rutor, P-hus under  jord eller  våningar upp och ibland rätt långa  sträckor att gå  för  det man skall göra.

Man kan ha  olika skäl för att parkera och det kan ske  så mycket under tiden man har parkerat. så man kan bli stressad  med mindre. Dessutom händer  det att  gatukontoret eller  nån motsvarande har  grävt upp en massa ställen och det i sin tur innebär omvägar  och krokvägar  som man inte visste om i förväg  och gör  det hela  ännu  svårare.

Det känns precis  som själva livet. där  det  verkligen kan vara svårt att hitta P-platser ibland.  Timmar  och dagar rinner i väg utan att man har en chans att hänga med. Rutinerna  som man är van att klara av blir helt plötsligt omöjliga att  fixa, Det kom nåt annat emellan som förändrade allt och man blir tvungen att tänka  om  och planera  om hela sin dag  och sitt liv. Man tänker  – om jag bara fick lite  tid  att andas emellan. hitta  en P-ruta  för  livet. En automat där jag kunde betala för att få en stund av lugn  och ro utan att behöva  tänka på allt som jag  MÅSTE göra.

Nu gäller  det bara att hitta en P-plats om jag skall orka. Precis  som i vår vardagliga trafik så finns  det ju P-platser  av olika  slag. Nånting annorlunda att göra som hjälper till att koppla av.  En upplevelse i   naturen med hav eller skog. En resa  till ett annorlunda land om man har pengar till det.  Ett Spa  eller vad det nu kan vara. Ett restaurangbesök eller  en shoppingrunda, ja snart sagt vad som helst som ger mig en P-paus.

Men kanske  det är  nåt mer ån en P-plats man behöver. Det räcker  inte till alltid, det behövs  nåt mer – kanske  så här.

Foto0413

Ett ställe  där man inte bara stannar till  utan också behöver fylla på.  Jag kommer ihåg min ungdoms  mackar med ett visst vemod. Man körde in och det kom ut en ”gubbe” oftast. Han startade påfyllningen av bensin. kollade oljan, torkade av vindrutan och bakrutan, frågade om det var bra så och så fick man gå in och betala och sen köra  vidare.

Det behövs  ”tankställen” – ”påfyllning och koll”  ”rengöring av rutor både fram  och bak” på livets resa.  För  mig  är  dom ställena  en  stilla gemenskap med vänner i en liten grupp, där  vi fikar  och pratar med varandra, berättar för varandra om det som är  jobbigt eller bra på vår livsresa. Sen gör  vi en runda  av  bön och förbön för varandra. en service-runda tillsammans och med Gud. Ofta  får  vi tacka  för  det som hänt sen sist och att vi sett att ”mackens” insats har fungerat och gett nya perspektiv. Rena  rutor för sikten framåt. påfyllning av kraft i tanken  och   snurr  på  dagarna med den ”olja” som behövs. Det kallar  vi  hjälp  och närvaro av Gud  i  vår  vardag. Påfyllningen kan också fortsätta i söndagens  gudstjänst med  bibelord och bön. Nattvardens  måltid och stillhet.

P-PLATS  OCH PÅFYLLNING PÅ LIVETS  RESA !!!!

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s