Hur ser ditt kylskåp ut ???

Kanske en klurig fråga tycker  du ! Jag tänker inte be dig  redovisa hur  det ser ut inne  i kylskåpet , men med egen erfarenhet så vet jag att det kan nog behöva inventeras ibland. Men nu tänker jag mer på utsidan av skåpet.  Ett vanligt vitvaruskåp eller ett trendigt för nya  köksinredningar. Färgat var det ett tag, sen blev det  nästan som rostfritt på utsidan. Om jag har förstått  ”trenderna”  rätt så är det nya  nu att det skall vara ganska mörkt eller kanske svart för att platsa i köket med köks-ö  och alla andra finesser Det har inte gått hem hos oss och gör  det inte heller eftersom vi hyr vårt boende i ett parhus och slipper bekymra oss för   den delen  i huset. Alltså har vi ett vanligt vitvaruskåp med  en frys  intill.Så  här ser de ut.

Foto0408

Inget  märkvärdigt med  det. Varför  skriva  om kylskåp ? Jag skall förklara. Kylskåpet är  ju för  många av oss  en liten anslagstavla. Vi sätter upp bilder  och texter med magneter. Foton på dem som betyder  mycket för oss. Texter med ordspråk eller roligheter. Inte minst  också en minneslista med plats  för anteckningar inför  nästa handlingsrunda  i mataffären och det som fattas  i kylen. Så ser  det i all fall ut hos oss. Men varför  detta ?

Jo. jag läste  häromdan ett litet stycke av en av mina  favoriter för  vila  och uppbyggelse, Max Lucado.  Han skrev så här:

Om Gud hade ett kylskåp så skulle  Han ha ett foto på dig på dörren.     Där fastnade jag en stund och gick ut  och tittade på vårt och kollade bilder  och texter. Barn  och barnbarn, texter vi känner  för  och magneter med  budskap  Visst på det skåp  som är  så fyrkantigt  och kyligt inuti sitter  det som är oss nära  och kärt –  på fronten.

Sen fortsatte Lucado: Om Han hade en plånbok skulle  han  ha ett kort på dig i den. Han skickar blommor till dig varje  vår och en soluppgång varje  dag. Så fort du har  nåt att säga lyssnar han. Så är det min vän. Han gillar  dig så mycket.    så långt citatet.

Vi har  så många  bilder av Gud. En gammal gubbe  som stapplar omkring bland molnen. Ett museiföremål på en tron på världshistoriens  museum.  En Gud  som  ser  och ser till att man bara gör  det som är  rätt och som smäller en på fingrarna om man gör  fel. Ett mystiskt X  i universum. En tanke att leka  med – och många fler  bilder.

Men en Gud  som har en bild på dig på sitt kylskåp kommer betydligt närmare  den verklighet det handlar om. Gud  är  nära, ja  närmare än du tror. Han har din bild  på sin näthinna och så fort  du vänder dig till Honom så ser du en kärleksfull  Gud med ett ansikte  som lyser av glädje över att du finns och vill ha kontakt.  Du behöver inte treva dig fram till honom. Om du söker kontakt (och nu skriver jag nåt farligt) så  hittar du Honom.

Miljarder  människor  runt om i vår  värld  bevisar det. Människor  som sökt har  helats  och  befriats  och upprättats. Fått ett helt nytt liv. Kyrkor  och församlingar berättar om det – här  och nu. Han är inte i ett ”cybermoln”  långt borta.    Bara nära, med ett innerligt intresse för den du är  och vad du behöver.

Innanför  Hans ”kylskåpsdörr” finns  livets alla möjligheter. När du öppnar  den dörren, kanske med en stilla  bön. så händer  det. Öppna  ditt vanliga kylskåp och lampan där inne tänder, dygnet runt och du kan hitta  det du behöver.

Så är det också i Hans kök Han välsignar dig med sitt ljus in i ditt liv.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s