HUR SER DIN DAG UT ????

DSCN0605

Jag ställer  frågan i rubriken rakt  och enkelt ! Jag är  väl medveten om att dagar är olika för oss. Att det kan vara stora  skillnader från vecka  till vecka  och vardag  och helg. Av egen erfarenhet så vet jag att en del dagar blir ”stenkrossdagar” då allt verkar  omöjligt. Dagar fyllda  av tunga stenar som behöver krossas, eller också känner man sig som en sten  på väg att krossas.  Allt verkar omöjligt – orken räcker ingenvart – tårkanalerna bränner  och horisonten syns  inte  för alla  dimmor  från krossen. På bilden står  nåra  och bara ser på medan krossen mal med  ett brakande  och dundrande oväsen. ( tog bilden på Eldsberga  hembygdsgård  för  nåt  år sen)

Såna dagar behöver man hjälp. Man klarar  det inte själv och det är  inte lätt att ens  försöka. Då räcker  det inte  med  åskådare  även om dom skulle  stå och heja på- det behövs  en vän som är  nära  med  en  kram  och ett lyssnande  sinne. För  mig också med någon som kan hjälpa mig att be till den jag tror på, men som just den dagen känns avlägsen.  Tacksam att ha den möjligheten i min livskamrat och att få uppleva  hjälpen mycket konkret. Stenkrossdagar  har ett slut.  Det som mal och skaver  får ge med sig och bullret  och det rykande stendammat  lägga   sig.

Vid samma tillfälle  som jag tog  stenkrossbilden  tog jag också en annan bild av lite mer stillsamt slag. Dagar kan se ut så också. Ett stilla surr – en livstråd  som snurras på  och  det som  bara är tussar blir tråd  och mening.

DSCN0607

Såna dagar kommer också med  i vår  tillvaro. Visst ser det ganska  skönt ut, med  vana fingrar  som tvinnar  och släpper fram ullen  i helt rätt proportioner för att bli garn  och livsväv.

Jag är glad att jag inte behöver förvisa  Gud  till en gammal spinnrocks idylliska  historia. utan Han  finns  i den verklighet jag lever i och formar och väver mitt livs trådar i ett meningsfullt mönster, dag efter  dag, veckor, månader och år.

Vi har en tavla  i vårt sovrum  som en påminnelse om detta. Så här ser den ut.

Foto0394

Ibland är  det svårt att ta till sig orden. Men livets erfarenheter visar att de håller och att det finns någon som bär  igenom allt. Stenkross eller stilla livstråd  – Han finns  där också för  dig !

Jag välsignar  din dag  och dig med raderna i bloggen denna  gång !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s