Vad fyller du ditt liv med ???

DSCN0704

Vad fyller du dina dagar med – var en fundering jag stötte  på för ett tag sen.  Blickade tillbaka lite  och hittade bilderna från en utställning jag deltog i för ett par år sen. Landskapsmålning och allmogemålning har varit en bit av mitt  liv under  många  år. Dels är  det ett stort intresse för mig alltsen min tonårstid och dels  är  det ju en verksamhet som man ser resultat av i form av färdiga tavlor. Fotot du ser nere till vänster är mitt livs  största ”tavla” -hmmm.  Fem meter bred och en  och  nästan två meter hög. Målades  för en restaurang i Örebro.

Allmogemålning är ju en annan bit.

DSCN0703

Elie himmelsfärd i min tappning  och i  samklang med Karlfeldts dikt  med samma namn. Den tavlan har jag kvar hemma  hos  oss. Målat har jag gjort och försökt hjälpa  andra att måla  genom  kurser på Gullbrannagården  nåra sommardagar i snart tio år.  Det känns  som en förmån att få vara med  och upptäcka deltagarnas  möjligheter  och puffa på för  fortsatt måleri.

En annan del av det som fyllt   och fyller mina dagar och mitt liv ser ut så här.

Foto0388

Jag tog en hög ur en av de kartonger där jag lägger  använda manus  för  mina predikningar. Hur många  det har blivit genom åren det vet jag inte, jag kan inte  räkna  dem alla….  De flesta finns kvar på papper, men absolut inte  för återanvändning. Många finns bland dokumenten i min dator, Jag  har haft olika perioder  när  det gäller manus. I början skrev jag hela predikan, sen blev  det disposition och stolpar som vägledning. Nu är  det  nåt mitt emellan där jag  läser in det mesta  i HJÄRNKONTORET  för att slippa titta i manus hela  tiden  och i stället  uppleva kontakten med  dem som lyssnar. Men vilken metod jag använder  så känner jag ett oerhört ansvar för  det jag säger och försöker  hitta vardagliga bilder  för att förklara  och inte fastna i fromma fraser och  teologiska  och dogmatiska krumelurer. Lika  nervös  inför varje  framträdande, men  det brukar gå över efter start och när jag vet att min Ingrid  ber för mig  varje  gång. Tänker nog  så här – den dag jag inte är  nervös ska jag inte predika mer. för då går  det på rutin.

Resultat  av denna verksamhet då ?  Vårt samhälle  kräver  helst resultat  och det genast. Resultat av predikan kan jag varken bedöma eller  fundera  över. Jag vet att jag har ett uppdrag och att det finns  någon varje  gång som behöver  det  jag har i uppdrag från  Gud att  säga och det får vara  nog  för mig.

Detta var alltså ett par bitar av det som fyller mitt liv  och mina dagar utöver  de vardagliga  sysslorna  som vi som pensionärer har.  Ett liv  vi delat  i många  år och som jag är  tacksam för att få fortsätta med  min älskade.  Att få vara nära varandra. Ibland  så nära att när  den ena av oss säger något eller  föreslår något så har den andra precis  tänkt tanken och vi förenas  i förundran än en gång.

Alla  hjärtans dag i all ära – men för oss är  det faktiskt varje dag som är  hjärtevarm.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s