KÄRLEKENS VÄG !

Foto0387

Nåra  hundra meter utanför  vår altan  går  motorvägen E6  förbi, med en ständigt brummande trafik. Ibland  irriterar den  men för  det mesta tänker man inte på den, man blir ju van vid  ljudet

Söndagen som kommer är  Fastlagssöndagen med temat KÄRLEKENS VÄG ! Tänker på livets olika  vägar  och de kontraster de kan vara för oss. Vanligast är kanske att  vårt liv surrar på i motorvägsfart. Allt det vanliga  som vi har vant oss vid.  Vi kör helt enkelt på och det enda  som intresserar oss  och som vi måste  hålla reda på  är  trafiken och filbyten vi måste  göra. Utsikten  från ”motorvägen” blir bara ett flimmer och sånt som kör om oss eller  vi kör  om och det är alldeles  tillräckligt att hålla  reda på i den dagliga logistiken.  Rast och rastplats  blir  det väl bara  när  vi måste tanka   för att överhuvudtaget orka  vidare. ”Mackarna”  vi tankar på kan vara olika  och används inte så ofta  som vi borde, Något  av  oljebrist eller till och med motorstopp  är  hotande  nära. Kulturupplevelser, Naturupplevelser – annorlunda  miljöer eller  helt enkelt bara att vara stilla och vila borde finnas mer utav.

Bilden ovanför ger lite av min känsla  för  det viktiga.  Du vet ju alldeles  säkert  hur avtrycket av ett par ECCO skor ser ut. Avtryckena  här är inte från Ecco – hur  bekväma  dom nu än kan vara. Det här är avtrycken efter ett par korsmärkta sandaler som gått kärlekens  väg enligt det tema  som söndagen har. Så älskade Gud  världen…. att han kom till jorden i ett människobarn och gick hela  den väg som Nya Testamentet berättar om. Inget  mänskligt var  honom främmande. Han gick vägen för  vår  skull och för att vi skulle kunna leva ett bättre liv i hans fotspår. Han lärde oss just KÄRLEKENS VÄG.

Den vägen är  inte två- eller  fyrfilig. Den surrar inte  av rusningstrafik. Den har gott om rastplatser och gott om platser där  det finns  möjlighet att stanna till och fundera och kanske bara stanna upp och hjälpa någon som blivit trött av  vandringen, fått skavsår  inte bara på fötterna utan också i själen och det allra innersta. Framför allt så finns  det tid för varandra på den här  vägen. Filbyten och omkörningar  behövs inte  här.

Pilgrimsvandringar är  vanliga  igen. Med tid  för stillhet och eftertanke och att vandra tillsammans med någon  och bara dela tystnaden och vilan. Se – UTSIKTEN – inte bara vägen. Se  möjligheterna vakna och våga leva dem sen i den vardagliga lunken Vi brer alltför ofta  vardagsluddet över vårt liv. Ser inte  de stora perspektiven.Det finns  en himmel också över din och min vardag.

HAN SOM EN GÅNG GICK I SANDALERNA PÅ VÅRA DAMMIGA VÄGAR – GÅR  DÄR OCKSÅ NU .

Annons

1 tanke på “KÄRLEKENS VÄG !

  1. Hej Hasse…och varmt TACK för senast…Jag gillar ditt blogginlägg så nu tänkte jag fråga dig ifall jag får inleda med det då jag drar direktionen för Kristen fostrans möte nu i veckan. Deltagarna känner Åsa så de skulle nog uppskatta dig som bror och dina ord. Kram Hillevi

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s