EN ALLVARLIG BERÄTTELSE !

Foto0385Man väntade sig knappast att hitta glädje i den allvarliga berättelse  som  den  här  tidningen ger. En tidning på 30 sidor  som har gått ut som bilaga till bland annat  Svenska  Dagbladet och tidningen Open Doors.  Tidningen innehåller de förföljda kristnas berättelse.  Information  om de totala  utrensningen av kristna i   Mellanöstern.Lista över  de 50  värsta länderna för kristna  att leva alternativt fängslas,plågas och dö i.  Islamism som den  vanligaste drivkraften till förföljelse av kristna,

Men också ljusglimtar  om  pastorsparet som stannar kvar i Syrien – trots allt – för att vara  hjälp  och trygghet, Eller som Fader Daniel som alla barn kallar honom – bilden ovanför – i Erbil i den kurdiskkontrollerade delen av Irak. Traumatiska barn , drabbade av krigets alla fasor, samlas till lek och  sång för att försöka  ge dem nåra ögonblick av  barndom tillbaka. En stund  av trygghet i ett färgglatt tält med ”trygga” vuxna  i närhet  och omsorg.

Men också berättelsen om hur förföljelsen fortsätter  i Sverige för  dem som kommit hit  och finns på asylboenden och HVB-hem. Man får inte leva med sin tro. Bära kors om halsen eller läsa en bibel. Man har  ju konverterat till kristen tro och är en svikare i en annan religions  synvinkel.

IS, Boko Haram, Talibaner, Al Shabab, Jihadister av alla  de slag  driver världen till vansinnets brant. Flyktingströmmar över hav och land. Död  och avrättningar på de mest vidriga  sätt.  För att  man har en kristen tro och därmed har fel.

Hur  klarar man av allt detta ? Finns  det nån chans överhuvudtaget ? Dessutom interna stridigheter inom  islam. Frågorna år  uppe  på många nivåer och en av dem som driver  dem är Lars Adaktusson – på EU-nivå.

Foto0379

Foto0378

Hans  engagemang och fight finns med i samma tidning. Går  inte så bra att läsa här men jag tar med det ändå för att visa uppslaget. Frågan skall upp på EU-nivå den 3 februari. Är  förföljelsen av de kristna att betrakta som ett folkmord ? Och då handlar  det inte bara om IS övergrepp mot de kristna utan också mot  andra etnoreligiösa minoriteter i Syrien  och Irak.

Tänk att vi  människor aldrig lär oss att vi är lika  värda. Rasism, antisemitism och en massa med andra ismer till trots.

Vi får inte  glömma  det som har hänt och som historien berättar om. Vi får heller inte  sluta  drömma om att komma till insikt att  vi inte har rätt att förfölja, tortera , fängsla  och döda dem som tror på ett annat sätt.  Eller  den som är  annorlunda än just min norm och min kultur.  Alla är  vi grannar på en liten boll  som snurrar runt i rymden.

Bibelordet säger: Älska  Herren din Gud  och din nästa såsom dig själv. Be  för dem som hatar och förföljer  dig.   Ömsesidigheten och gemenskapen  borde vara vägmärken att följa. Respekten för livet  och varje  människas personlighet grunden att bygga  på-

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s