Konstverk – ute och inne !

De senaste dagarna har vi haft skulpturer i rimfrost  på grund av dimma  och kyla. De mest fantastiska rimfrostade träd  och buskar har visats upp. Jag hakar på med en bild  här. Spindelväv kan  vara vacker med daggdroppar  och sol, men  uttjänt väv på fönsterkarmen  med frost och ljus  blev också  fin.

Foto0363

Osynliga trådar blev plötsligt synliga  med  naturens förmåga att skapa konstverk. På nära håll blev det nästan som linorna på Öresundsbron.

Foto0365

Visst är  det fint  skulpterat.Bestämde mig för att titta lite  på ”skulpturer” inomhus. Då blir det inte frost som väl är utan annat material. Min  bror var ute på Erlandsfjärden utanför Härnösand 1968 och samlade  vrakspillror och  träbitar som legat i vattnet  ett tag och så började han  skära i trät  och så blev det så här  vackert.

Foto0372

Glad att ha fått den och har den på väggen i mitt arbetsrum. Jag säger som barnet  som såg stenskulptörens  jobb – Hur  visste du att det där fanns inuti stenen ?

En annan skulptur  som står  i fönstret hemma  kommer från Liberia. Köpte  den på en konferens  i Metodistkyrkan. Jag tror att  Kristina och Folke Palmér är  bidragande orsak till att den kom till Sverige-

Foto0370

Hantverk och mycket  jobb har skapat denna  kvinna  i ett vardagligt arbete. Allt  gjort i en träbit. Skuret  och slipat  säkert i många  timmar.

Det här var skuret i  olika  trä. Har också en skulptur  som jag själv gjorde  för  mer än femti år sen – i keramiklera. Den är inte bränd bara målad  med oljefärg  och fortfarande hel

Foto0373

Alla har vi  ett värdefullt innehåll i vår invärtes  människa hur vi än känner oss olika dagar. Det finns  nånting dyrbart nerlagt i oss från det  vi kom till denna  värld, men ibland blir  det gömt  och/eller  bortglömt  och behöver lockas  fram av varsamma  händer, för att komma  till sin rätt .Detta med att vara rädda om varandra, uppmuntra och vara  nära – så man kan inse att det finns plats  och värde  också för  den som känner sig misslyckad  och trist och grå.

Bibeln talar om att ha tro,hopp  och kärlek, dessa tre men störst av dem är  kärleken. De varsamma händerna, ögat som ser in i det dolda och läser mellan raderna, örat som hör  också  nödens  eller sorgens stilla  viskning, kan skapa konstverk av omöjliga  ”träslag och lerklumpar”. Visa på att det finns brolinor över de  mörkaste vatten, linor av tro och hopp som bär -trots allt.

Du är ett av skapelsens finaste  konstverk – glöm inte  det !

 

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s