TÄNK VAD TIDEN GÅR – FORTARE OCH FORTARE !!!

Börjar man sen tänka på hur snabbt allting förändras och hur man själv blir  äldre  och äldre  och det tycks  gå snabbare och snabbare så märks  det tydligt. Nu sitter jag här med tangentbord och skärm och skriver lite. Jag skrev allt  för hand med penna  och papper och fick min första skrivmaskin i mitten  av 60-talet. Handskrivna brev  och kort var normalt. Nu skriver jag och klickar på nån knapp och det går fram till dig sekundsnabbt. Handskrivna brev  är sällsynta , men roliga att få. en dom är snabbt räknade. Förra året fick vi två till oss, Det ena handlade om bröllop  och det andra om en födelsedag.Så här  såg det senaste ut.

Foto0338 Tänk – lillsyrran  fyller 60 år. Vi – min fru och jag – börjar vara dom äldsta i hela släkten. Det är bara inte  klokt.  Vi började titta  tillbaka i det trettital  fotoalbum vi har och letade bilder på  ”syrran” för lite  historia.  Det fanns  rätt mycket att laborera med bland bilder  på släkt  och vänner, semestrar  och högtider.

En bild  som speciellt påminde  om årens  gång är den här. Ett litet  utsnitt  ur en bild från vårt bröllop 1962.

Foto0340

Den lilla brudnäbben är  Ingrids kusin och brudnäbben i folkdräkt  från Österbotten  är min syster. Hon är  alltså  60 år  nu. Vart tar tiden  vägen ?Hur tar man bäst vara på den i nuet?

Tacksamhet är  givetvis  en stor  bit i det hela, för allt  det man fått tillsammans av upplevelser och gemenskap, både soliga  och molniga  regntunga  dagar.Ett liv i nuet med prioritering på det som verkligen är  värt att leva för. Då faller en hel del ytliga  bekymmer bort. Kanske skulle  man enligt en gammal god  själavårdare sätta sig ner med två ark papper och en penna och på det ena arket skriva ner allt med plusvärde – som tillför  livet  och varandra något . På det andra arket allt med minusvärde – sånt man egentligen kan klara sig utan, trots att det är trendigt  och inne. Egentligen har mycket av det inget egenvärde. Det representerar bara det som jag tror andra tycker om mig och mitt liv. Försök skriva  så får du se  vilket ark det blir mest på !

HANDSKRIVET BREV VAR DET !  Våra liv borde vara ”handskrivna brev” till  alla dem vi har omkring oss. Ett av vårt lands  stora problem är ensamheten. En  hel del människor, ja upp till 40 % av befolkningen är ensamboende. Hur många av den som är  totalt ensamma finns  det ingen statistik på. Trappuppgångar  där man går  förbi varandra. Postlådor  som bara innehåller  fönsterkuvert med fakturor att betalas. Telefoner  som aldrig ger signal. Tillfällen för  dig och mig att göra  skillnad.

Bibelordet jag  vill påminna om just nu talar om att vara Kristusbrev i världen. Brev som inte  går  ut via  skärmar  och skrivare men med  känsliga  sinnen  och varma  händer – närvarande i nuets  vardag.

Det här  ser du nu via skärm/display, men jag vill gärna ta  din hand och önska  dig en  varm och god  fortsättning på det nya  året !

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s