Så blev det snö här också !

Foto0336

Ja  då kom snön till Gullbranna också och målade allting vitt och ganska  mjukt. Har precis varit ute  och  tagit nåra knuffar med snöskyffeln  och sopat fram bilen som var lite som en igloo.. Får ta det lite varsamt och långsamt  för att klara det hela.

Vi har en lite kulle  i parkområdet intill oss  som tjänstgör som pulkabacke  för  barnen här. Från vårt köksfönster ser man paraden  av föräldrar  och far- och morföräldrar komma dragande med barn och barnbarn på pulkor av olika  storlek och kulör  för att använda  snön så länge  den håller, tror faktiskt att även nån ”mera  vuxen ” tar en tur nerför  den lilla kullen med ett barn i famnen.

Vår altan ser  ut som på bilden ovanför. En ganska stor kontrast till  hur  den sett ut under en lång höst.

 

Foto0260

Kontrasten  är ganska stor. Den här  bilden är  från ett sent höstdatum när vi hade tömt vårt lilla vattenfall, men olivträdet och en del av blommorna  står kvar. Personligen är  jag inte så förtjust i snö – trots att min barndoms vintrar i Österbotten var mycket snörika. Våra  livsperioder i Sollefteå  och i  Dalarna  bjöd på mycket snö  och kyla de också. Minns  när  vi bodde i Furudal  i Rättviks kommun och hade minus  52 på  Tappudden och samma sak på Olsnäsgården i Siljansnäs en nyårsnatt. Men  visst jag har full förståelse  för  snö  och vinterälskare med all den glädje  det kan innebära  i spår  och backar. Vackert kan det vara också med snö och frost på alla  grenar. Men det är inte min musik. Vägar med halka  och snöröjning finns  på minussidan.

Kontrasten har sin tjusning och finns  ju  inbyggd i våra årstider Kontraster lever vi med hela  tiden. Värme  och kyla. Ljus  och mörker.  Färger  och  tomma  ytor. Storm och stiltje. Fasad och innehåll. Reklam  och verklighet. Det är  livet som sådant.  På tal om reklam, känner mig ibland som en tänkt dumskalle  när jag sitter framför  TV:n  och reklamsnuttarna kommer. Hur tänker  dom som skapar reklamen egentligen om mig  och oss. Tycker dom att vi är  tokar allihop som kommer att gå på det reklamen erbjuder eller är  det ironi alltihop. Rusar vi väg  och köper och köper efter det vi sett alla  dessa fantastiska produkter.  Uj – uj – men lite underhållningsvärde  finns  det kanske om man sitter kvar och tittar och inte går  och fixar fikat medan reklamen pågår. Kontraster var det visst frågan om.

I det verkliga livet kan man inte undgå kontrasterna. Det går inte  att trycka på pausknappen eller gå och göra nåt annat. Man kan inte välja  dagarnas eller  nätternas  innehåll. Men man kan ha en trygghet igenom allt. Lita på att det finns  någon som vet hur det kommer att bli och som håller min hand medan det jobbiga  pågår. Den trygghet jag har i min tro på en Gud  som bryr sig. En Gud  som genom det Jesus  gjorde när han gick våra dammiga  vägar- delade vår vardag då och nu. Jag kommer ihåg en gammal broderad bibelspråkstavla med text och blommor. GÅRDAGEN ÄR  FÖRBI – MORGONDAGEN HAR DU INTE SETT  OCH IDAG HJÄLPER  HERREN. Skickar dig den hälsningen med en levande blomma som plus i kanten.

Foto0330

 

 

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s