Årets sista blogginlägg !!!

 

Så hamnar vi i tiden mitt emellan jul  och nyår. Dagar när man  tar sig lite  funderingar  över året som gått  och  tänker lite framåt på vad  det nya året eventuellt kan föra  med sig. Krönikorna över  det  som gått blir  många i alla typer av massmedia. Jag har tittat tillbaka lite grann  på min blogg och är  glad över den respons jag fått. Statistik kan  vara lite  kul att se och jag konstaterar att jag hitintills haft bortemot 9000 besök på bloggen. Tack alla ni  som har brytt er  och tagit del av mina  enkla rader och bilder. Det känns  väldigt roligt att veta att jag har ett antal läsare  som hänger på. Jag  kommer  igen nästa år med mera  funderingar. Tack  för detta.

Årets  sista  bok blev den här

Foto0326

Prata om läsupplevelse. Det är  länge sen jag gjort så mycket understrykningar i en bok  som den här. Lite  av en chockupplevelse  ibland i analysen av vår samtid  och våra  kyrkliga och frikyrkliga beteenden.  Min chock bestod mest  i detta: Tänk att det finns  någon som tycker  precis  som  jag i många  frågor och som formulerar det så väl. Hur är det egentligen med sekulariseringen i vårt land och vad beror den på ?Vad är  det som styr människors  tänkande just nu ?  Är det marknaden  – det där stora  och obegripliga ? Är det mode  och trender ? Hur är  det med åsiktskorridoren är  den smal och trång? Var finns kyrkan och det kristna budskapet ? Postmodernism finns  den ?

Ett litet  utdrag:   Människan blir en producent, som blir en konsument, som blir en vara. Det enda  som inte kan ifrågasättas  är Marknaden. Den tydligaste ikonen är alla  de miljontals selfies som dagligen produceras  över hela  världen. Alla dess självporträtt med smartphones som sedan  läggs  ut på nätet. ”Jag som .. Jag och min…Jag i …”

En kyrka  som anslutit  sig till marknadens principer kommer att fila ner allt i bekännelse  och livsmönster, Blir bara kundvänlig  acceptans. Följden blir att ingenting händer. Människor  växer inte, förändras inte, befrias inte, mognar  inte.  Jag är  inte  världens  centrum.  Det finns  mer att hämta.

Så långt utdrag att fundera på .Jag vill leva  och påstå  att Gud finns  och  agerar i vår  värld. Jag vill vara ett enkelt redskap  för Hans handlande i tillvaron. Vara ett par kupade händer kring den låga  som flämtar. Resa upp det knäckta strå som  hotar att dö  och hålla  det upprätt  tills  det  växer på nytt.

Läs  boken  och var med på den linje som den ger om ett centrerat liv i tro på Jesus Kristus.Foto0327

Så vill jag önska dig ett  GOTT NYTT ÅR 2016 !  Jag gör  det inte med sprakande  fyrverkeri utan med en stilla  lysande  stjärna. Jag tror att det inte är  de sprakande gnistrande trenderna  vi behöver. Det är  det stilla  ljuset med  strålglans  från himlen som kan bära oss igenom  det nya året, när  det kommer. Ta dig tid – inte bara för  dig själv – utan med  en  Kristus som vill ditt bästa. Det finns ett ljus som bryter allt mörker.

Välsignelse önskar jag dig för  de dygn som är kavar av 2015 och sen för den framtid 2016 kan vara !

 

 

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s