Finns det rum ?

DSCN1558

Ja det borde finnas  rum – nu när det mesta inför  morrondan är klart.  Låter  ljuset flöda  i valvet in till vårt vardagsrum inför  julafton. Det ser ut som vanligt till jul. Men allt detta  för att fira  det mest ovanliga  som har hänt i  historien – att Gud stiger ner på jorden i ett barns  gestalt.

Det handlar inte om att om jag gör  det eller  det så kommer Gud att ge mig  det jag behöver.. Initiativet till att  ge  människan ett nytt liv kommer från himlen. Gud går in i vår vanlighet  för att ge oss  ett nytt liv – ett nytt sätt att leva..

En av mina favoritförfattare Max Lucado skriver: En vanlig natt med vanliga  får  och vanliga herdar. Om det inte var för att Gud  älskar att byta  ut det vanliga mot SPECIELL skulle ingen ha tänkt  mer på den natten. Fåren skulle ha blivit glömda  och herdarna sovit  vidare.Men den svarta himlen exploderade i ljus.  Träd som hade varit skuggor framträdde klart. Får  som hade varit tysta blev till en nyfikenhetens kör. Ena stunden låg herden djupt sovande, nästa stund gnuggade han sig i ögonen och stirrade på det obegripliga. Natten var inte vanlig  längre.   så långt  Max Lucado.

På natten syns  ljusen bäst och behövs  bäst. På samma sätt kan Gud komma in i det vardagliga  för dig  och mig. Han kan överraska i de mest omöjliga situationer.

Jag vet inte vad det finns i de julpaket som du kommer att få denna jul. Kanske en hel del som du önskade  dig, men också en del som du ganska snart lägger åt sidan och glömmer. Jag vet inte ens  något om din önskelista.  Men jag vet att om du har en lista och skickar den till  Gud i bön så kan det vara så att du får ett ”paket” med bönesvar, en kärlekens  omsorg. som ger dig kraft att gå vidare  i ditt liv. Våga ta nya steg. Det finns  Någon som vill vara med i ditt ”julrum” med frid och trygghet och en stilla  glädje -trots allt. Du får kanske inte  änglakör på himlen, som herdarna  och fåren. Men du får en ton att  börja gnola på – en melodi som kan bära  dig genom  vardag  och helg.

Önskar dig en välsignad jul – alla helgens dagar.

Annons

Skriv en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s